Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Colour Me Blue”

© Lillie Eiger

Alfie Templeman is druk bezig met de voorbereiding op de release van zijn aanstaande debuutalbum, Mellow Moon. Eind vorige maand reisde de Engelse tiener kriskras door Europa om zijn fans al het een en ander te laten horen van deze langspeler, maar ons wist hij jammer genoeg nog niet helemaal te overtuigen tijdens zijn stop in de Club van Ancienne Belgique. Ook de studioversie van een van die nieuwe nummers van begin deze maand, “Leaving Today”, brak geen potten. Vandaag doet Alfie echter een nieuwe, hoopvolle poging om ons te benieuwen voor zijn debuutplaat, ditmaal in de vorm van “Colour Me Blue”.

Live wist “Colour Me Blue” ons niet heel erg te boeien, maar de studioversie klinkt in ieder geval weer een stuk beter. Waar het eerdergenoemde “Leaving Today” de energie miste die we van Alfie gewoon zijn, brengt hij dit helemaal terug in zijn nieuwste single, en daar zijn we dankbaar voor. Het nummer gaat over de initiële spanning en vrolijkheid die je voelt aan het begin van een verliefdheid. Onder leiding van een gelukzalig en aanstekelijk deuntje, zingt Alfie over het gevoel voortdurend met iemand te willen zijn en alles voor ze te willen doen. Hoewel dit verre van Alfies beste nummer is, raken wij wel vrolijker van deze studioversie dan van de poging in de Club. “Colour Me Blue” vangt namelijk wel perfect het gevoel samen van een jonge, zomerse verliefdheid, en hoe zoetsappig dit ook is, het is wel catchy.

Mellow Moon verschijnt op 27 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - “Leaving Today”

We worstelen allemaal wel eens met complexe existentiële vraagstukken. Ook Alfie Templeman loopt er af en toe tegenaan. De Engelse tiener ging…
LiveRecensies

Alfie Templeman @ Ancienne Belgique (AB Club): Laat de zon in je hart

Je gaat ons misschien niet geloven, maar de artiest waar we gisteren voor naar Brussel afzakten, was misschien wel de jongste persoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.