Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Leaving Today”

© Lillie Eiger

We worstelen allemaal wel eens met complexe existentiële vraagstukken. Ook Alfie Templeman loopt er af en toe tegenaan. De Engelse tiener ging in therapie om erachter te komen wat er mis met hem was, en hoe hij beter zou kunnen worden, maar merkte dat hoewel het hem hielp, het niet de antwoorden bood waar hij naar op zoek was. Om die toch enigszins te vinden, keerde Alfie zich naar muziek, en schreef zijn aanstaande album Mellow Moon over deze gevoelens. Slechts enkele dagen geleden liet hij ons al wat voorproefjes van dit album horen in de Club van Ancienne Belgique, maar nu deelt hij één daarvan ook met de rest van de wereld, namelijk “Leaving Today”. 

Op “Leaving Today” horen we een kant van Alfie waar we nog niet heel bekend mee waren. Waar het grootste deel van zijn repertoire ons vrijwel aan het dansen krijgt, is zijn nieuwste single wat trager. Het nummer gaat over de initiële verwarring over wie je nou bent na een relatiebreuk, maar de uiteindelijke acceptatie van de veranderingen die daarna volgt. Een wijze levensles van een negentienjarige, maar toch weet het nummer ons, net als in de Club, niet heel erg te boeien. Het mist de energie uit Alfies voorgaande releases, en “Leaving Today” zou van iedere andere jonge indiepopzanger kunnen zijn, dus origineel is het ook niet bepaald. We hopen dat de rest van Mellow Moon niet meer van hetzelfde is.

Mellow Moon verschijnt op 27 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Colour Me Blue"

Alfie Templeman is druk bezig met de voorbereiding op de release van zijn aanstaande debuutalbum, Mellow Moon. Eind vorige maand reisde de Engelse…
LiveRecensies

Alfie Templeman @ Ancienne Belgique (AB Club): Laat de zon in je hart

Je gaat ons misschien niet geloven, maar de artiest waar we gisteren voor naar Brussel afzakten, was misschien wel de jongste persoon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.