InstagramLiveRecensies

Against The Current @ Kavka Zappa: Vrouwelijk vocaal geweld

© CPU – Toon Miermans

Against The Current en dinsdagen, het lijkt de ideale combinatie. Voor de derde keer op rij zakt de band uit New York op de tweede weekdag af naar ons land, maar voor de eerste keer speelt het trio in Kavka Zappa. Frontvrouw Chrissy Costanza vertelt glunderend dat dit hun grootste Belgische show ooit zou zijn en dat de zaal op zo’n twintig tickets na uitverkocht is. Maar is het optreden zelf die grootsheid waard?

Vooraleer we daarover kunnen oordelen, komt eerst het voorprogramma. Gek genoeg bestaat dit uit twee delen, met eerst Halflives en daarna Yours Truly. Wat hebben de drie bands gemeen, naast snijdend poppunkgitaarwerk en loeiharde drums? Stuk voor stuk zetten de acts een ware rockgriet aan het roer. De ene brengt het er wel beter van af dan de andere, waardoor we jammer genoeg kunnen spreken van een zwak (dubbel) voorprogramma.

Halflives heeft het natuurlijk niet gemakkelijk. De band moet het publiek warm krijgen, zo’n twee uur voor de headliner speelt. De Italiaanse rockgroep probeert er het beste van te maken, maar de zaal is er gewoon nog niet klaar voor. De energie en sympathie van frontvrouw Linda Battilani kunnen niet opboksen tegen de lauwe ontvangst van het publiek. Zelfs een cover van My Chemical Romance’ “Welcome To The Black Parade”, het hoogtepunt van de set, kan eerder op appreciatie dan op ambiance rekenen.

© CPU – Toon Miermans

Toch denken we met heimwee terug aan het korte halfuurtje van Halflives, want met Yours Truly bereikt de sfeer een dieptepunt. De band uit Sydney speelt haar eerste Europese show ooit en het is er eentje om te onthouden. Zo’n gek gezang vergeet je namelijk niet zo snel. Ligt het aan de opstelling van de monitoren? Ontvangt zangeres Mikaila Delgado geen duidelijk signaal in haar headset? Net wanneer we het bizarre geluid bijna weten te plaatsen, is de set alweer voorbij. Zonde, want op opnames hoorden we al dat Yours Truly heel wat te bieden heeft.

Na meer dan anderhalf uur heeft er buiten de eerste paar rijen nog niemand gedanst. Gelukkig komt daar met een luid geraas verandering in wanneer Against The Current op het podium verschijnt. Deze tour staat in het teken van nieuwste ep fever en “that won’t save us”, de eerste single daarvan, is dan ook de ideale opener. Chrissy, Will, Dan en twee extra muzikanten houden het tempo strak want meteen erna krijgen we “again&again” naar ons hoofd gesmeten. Ondanks een dubbel voorprogramma waren we nog totaal niet opgewarmd, maar Against The Current draait in een paar minuten de temperatuur in de zaal van nul naar honderd.

© CPU – Toon Miermans

Hoewel de meeste nummers afkomstig zijn van die laatste ep, wisselt de band toch voldoende af met oudere nummers. Zo is het akoestische “Almost Forgot” nog even breekbaar als vroeger en ontpopt “Gravity” zich zelfs tot een zaklampmomentje. Toch zijn de hoogtepunten van de show die nieuwste nummers, met “lullaby” (waar Bring Me The Horizon aan meeschreef) als hardste klepper. Het publiek is volledig mee en je merkt dat Against The Current helemaal in haar nopjes is. Zeker wanneer Chrissy nog eens haar rug 360° plooit en ze ons vraagt om met “Legends Never Die” mee te zingen, eten we uit haar hand.

Toch is het nog maar een paar jaar geleden dat Chrissy verlegen op het podium van Trix stond. Daar is nu niets meer van te merken. Met mopjes naar de drummer en oprechte dankbetuigingen naar ons toe praat ze de set aan elkaar en het is heerlijk om te horen hoe de artiest is gegroeid. Dit geldt trouwens voor de hele band: Against The Current weet wat ze waard is. De artiesten staan loodrecht in hun schoenen en maken stevig indruk.

Ondanks een matig begin daverde Kavka Zappa vanavond van het geweld. Halflives bleef dapper doorzetten terwijl Yours Truly net iets te dapper zong. Against The Current was dan weer het hoogtepunt met zowel vocaal als muzikaal een straffe prestatie. Die twintig mensen die geen ticket kochten, hebben uiteindelijk aan het kortste eind getrokken, want ze hebben een zeer fijne avond aan zich voorbij laten gaan.

Fan van de foto’s? Op onze Instagram staan er nog veel meer!

Setlist:

that won’t save us
again&again
Running With the Wild Things
Wildfire
jump
Talk
Almost Forgot
lullaby
burn it down
Voices
Gravity
Wasteland

Legends Never Die
weapon

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.