AlbumsRecensies

Against The Current – fever (★★★): Succesvol terug naar vroeger

Het is al van 2015 geleden dat de Amerikaanse band Against The Current nog een ep uitbracht. In 2016 en 2018 verschenen nog respectievelijk de albums In Our Bones en Past Lives, maar het bleef toch vooral die eerste ep Gravity die de meeste indruk maakte. Zangeres Chrissy Costanza bleek dit opgemerkt te hebben, want samen met gitarist Dan Gow en drummer Will Ferri keert ze terug naar de iets ruigere roots van de band.

Dit was al duidelijk vanaf de eerste single uit 2020. Hoewel “that won’t save us” nog wat persoonlijkheid miste, zat de kracht erachter meteen goed. “weapon”, dat erop volgde, zette de stevige gitaren nog verder door, en “again&again” toonde met een bijdrage van emorapper guardin dat Against The Current toch trouw bleef aan hun emotionele, zwaarmoedigere inhoud. Deze drie nummers gaven al op voorhand een duidelijk beeld van wat zou komen, en de resterende vier nummers op fever maken de belofte waar.

Waar Against The Current altijd in uitblonk, is het toegankelijk brengen van heel gevoelige thema’s. Chrissy gaat nooit de zwaarste onderwerpen uit de weg, maar waar dit op vorige albums commercieel verpakt werd in ietwat platte popmuziek, grijpt de band nu terug (maar voor de eerste keer zo zelfzeker) naar snijdende gitaren en razendsnelle drums. De boodschappen van Chrissy over slapeloze nachten, stemmen in je hoofd en stukgelopen relaties komen veel beter over wanneer ze ondersteund worden door vette, maar nog steeds toegankelijke riffs.

Toch gaat Against The Current niet de hele tijd loeihard. Op de zeven nummers wordt er twee keer gas teruggenomen, wat ervoor zorgt dat fever boeiend blijft om naar te luisteren. Zo stelt Chrissy zich heel kwetsbaar op tijdens het (letterlijk) breekbare “shatter” en vormt “lullaby” een mooie afsluiter die op de juiste momenten lekker losbarst. Het is duidelijk dat Against The Current op hun sterkst zijn wanneer ze hun energie over een korte periode kunnen verspreiden, want van de 22 minuten verveelt fever ons op geen enkele.

Het was lang geleden dat Against The Current nog eens een project uitbracht, en eerlijk gezegd nog langer geleden dat hun muziek zó interessant was om naar te luisteren. fever maakt die leegte meer dan goed. Het is een korte, stevige ep die verschillende aspecten van de band in de verf zet, terwijl de duidelijke, heldere vocals van Chrissy een constante rode draad vormen. Hoewel de band nooit echt ‘against the current’ in ging, zijn we blij dat ze terug in de tijd gingen naar hun stevigere eerste projecten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Against The Current - "blindfolded"

Against The Current is zo’n band die voornamelijk bekend werd door hun coverwerk op YouTube. Die covers wentelen zich in de clichés…
AlbumsRecensies

State Champs - Kings of the New Age (★★★★): Succesvol begin van een veelbelovend nieuw tijdperk

Het is ondertussen meer dan acht maanden geleden dat State Champs het nummer “Just Sound” uitbracht als eerste single van het nieuwe…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sigrid & Bring Me The Horizon - "Bad Life"

Verrassende samenwerkingen zijn van alle tijden, maar bij sommige aankondigingen moeten ook wij twee keer kijken om het te geloven. Wie had…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.