Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ScHoolboy Q – “Soccer Dad”

© CPU – Kamilia Sain

ScHoolboy Q is niet meteen de meest productieve rapper van zijn generatie, maar wel een van de meest spraakmakende. De Amerikaanse rapper werd in het Duitse Wiesbaden geboren, maar groeide op in het warme Los Angeles waar hij al snel zijn liefde voor hiphop ontdekte. Gestaag bouwde hij zich een weg naar de top en die bereikte hij ook in 2014 met zijn nummer één-plaat Oxymoron en tijdloze hiphopklassiekers als “Collard Greens” en “Man of the Year”. Zijn vorige wapenfeit CrasH Talk dateert alweer van 2019, hoog tijd dus voor een nieuw muzikaal uitroepteken! Met “Soccer Dad” luidt hij zijn nieuwe era met een oldschool ‘album teaser’ in.

“Soccer Dad” is niet meteen een hapklare single, maar voelt meer aan als een introductie tot het nieuwe album van ScHoolboy Q dat er snel zou komen. Een echt refrein is er niet meteen te bespeuren en dat zorgt ervoor dat er heel wat gewicht komt te liggen op de twee verses. Met zijn recht voor de raap-stijl houdt hij geen blad voor de mond en blijft hij bovenal dicht bij zichzelf. Jammer genoeg is de beat van “Soccer Dad” iets te monotoon waardoor we niet ten volle overtuigd zijn van zijn eerste eigen muziek sinds 2019. Desondanks kijken we al zeer uit naar het totaalplaatje dat Groovy heeft klaarstaan en hopen we dat dat niet al te lang meer op zich laat wachten.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

1719 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Gibbs - “Gang Signs” (feat. ScHoolboy Q)

Er zijn van die rappers die door de gemiddelde hiphopliefhebber op handen gedragen worden en door de mainstream compleet genegeerd worden. Freddie…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz feat. ScHoolboy Q - "Pac-Man"

Damon Albarn maakte in de vorige eeuw veel furore met Blur. Aan het begin van deze eeuw herhaalde hij dat succes met…
LiveRecensies

ScHoolboy Q @ Ancienne Belgique (AB): Derde keer, beste keer

Het was al van 2016 geleden dat ScHoolboy Q nog eens ons land aandeed voor een zaalshow. Daarom waren we ook zeer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.