Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Gibbs – “Gang Signs” (feat. ScHoolboy Q)

Freddie Gibbs

Er zijn van die rappers die door de gemiddelde hiphopliefhebber op handen gedragen worden en door de mainstream compleet genegeerd worden. Freddie Gibbs, die zijn carrière begon in 2004, was lange tijd zo’n artiest. Ondanks zijn samenwerkingen met ronkende namen als Pharrell Williams, 2 Chainz, Madlib, Young Thug en andere muzikale mastodonten, ontving de rapper pas in 2020 zijn eerste Grammy-nominatie voor zijn album Alfredo. Freddie lijkt de smaak te pakken te hebben en bereidt volop zijn volgende album voor, waarvan “Gang Signs” het eerste proevertje is.

Ondanks het feit dat ScHoolboy Q tot nu toe meer financieel succes dan Freddie kon noteren, zijn de stijlen van beide artiesten zo goed als gelijklopend. Allebei leven ze voor rauwe beats, waarbij de melodie niet te veel ruimte inneemt zodat hun woorden het gros van de aandacht opeisen. De instrumentale keuze voor “Gang Signs” lag dus voor de hand, wat resulteerde in een laid back drumpatroontje zonder afgelijnde melodie. De nadruk op het tekstuele geweld zorgt ervoor dat het refreintje zomaar aan je kan voorbijgaan als je er geen aandacht aan geeft. Niet dat de fans zich daar druk om zullen maken, beide rappers tappen wel vaker uit het melodieloze vaatje.

De eerste samenwerking van Freddie Gibbs en ScHoolboy Q is dan ook een schot in de roos. Er werd door beide rappers geen water bij de wijn gedaan en door de ongetwijfeld onderliggende competitiviteit duwden ze elkaar naar hun beste niveau. Meer van dat!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LeBlanc - "TWIJFEL" (feat. Ide Snake)

Allebei stonden ze al in de finale van een belangrijke wedstrijd voor jong opkomend talent, maar op een echte doorbraak wachten beide…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "MEER"

Sinds kort is het niet enkel Jazz Brak van STIKSTOF meer, maar ook gewoon Jazz Brak. In december kondigde de Brusselse rapper,…
InstagramLiveRecensies

Chibi Ichigo @ Trix (Club): Tedere stem versus dreunende beats

Chibi Ichigo, de Limburgse zangeres-rapster met Oezbeekse roots, is een groeiend talent in de Belgische elektroscene. Afgelopen oktober bracht ze met SABINA een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.