Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty – “The Next 20th Century”

©CPU – Joost Van Hoey

Het is inmiddels alweer even geleden sinds het laatste album van Father John Misty. Bijna vier jaar terug kregen we voor het laatst een goede inkijk in de psyche van de Amerikaan met het sterke God’s Favorite Customer, maar heel lang hoeven we gelukkig niet meer te wachten op de opvolger. Aanstaande vrijdag brengt Josh Tillman, zoals hij eigenlijk heet, namelijk zijn vijfde langplaat de wereld in, Chloë and The Next 20th Century. Hiervan liet hij ons al drie nummers horen, “Goodbye Mr Blue”“Funny Girl” en “Q4” , en hiermee werden onze al hoge verwachtingen voor Chloë and The Next 20th Century nóg hoger. Nu, vlak voor de release van het album, legt Father John Misty de lat der verwachtingen nog eens een stukje hoger met een nieuwe single, “The Next 20th Century”.

Ondertussen weten de meeste mensen ook wel dat je niet bij Father John Misty moet wezen als je zoekt naar een eenvoudig te begrijpen nummer dat om en nabij drie minuten duurt. De singer-songwriter pakt het liever wat grootser aan, en biedt ons graag voldoende stof om over na te denken. Ook met “The Next 20th Century”, dat tegen de zeven minuten aantikt, doet hij dat. Aan de hand van zijn typerende beeldspraak en sfeervolle snaren, verkent Father John Misty hierin het idee dat de geschiedenis zich steeds weer herhaalt. Volgens hem verandert de wereld continu, maar blijft het tegelijkertijd ook dusdanig hetzelfde dat het voor hem eigenlijk best wel eng is. Hij probeert zichzelf vast te klampen aan liefde, en aan liefdesliedjes, want als het lelijke, pijnlijke van de geschiedenis hetzelfde blijft, zal liefde dat hopelijk ook wel blijven. “The Next 20th Century” is atmosferisch, melancholisch en maatschappijkritisch op een manier waar eigenlijk alleen Father John Misty meester in is, en geeft ons alleen maar meer redenen om uit te kijken naar zijn nieuwste plaat.

Vanaf aanstaande vrijdag 8 april kunnen we ook genieten van de rest van Chloë and The Next 20th Century.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

252 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Father John Misty @ Ancienne Belgique (AB): De vrijzinnige predikant en zijn koor

Chloë and the Next 20th Century was als album een even grote stijlbreuk als men kon verwachten van een artiest als Father…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century (★★★½): Croonend escapisme

Father John Misty, de theatrale geest, cynische mens en zeemzoete songschrijver, is al aan zijn vijfde album toe. In aanloop naar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - “Goodbye Mr Blue”

De fans van Father John Misty hebben weer iets om naar uit te kijken want de singer-songwriter is de fans flink aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.