Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty – “Goodbye Mr Blue”

©CPU – Joost Van Hoey

De fans van Father John Misty hebben weer iets om naar uit te kijken want de singer-songwriter is de fans flink aan het warm maken voor het nieuwe album Chloe And The Next 20th Century, wat in april komt. Het is voor het eerst dat we na het succes van God’s Favorite Customer (2018) weer een nieuwe plaat kunnen verwachten. Van Chloe And The Next 20th Century kregen we al “Funny Girl” en “Q4” te horen en wat we hierop kunnen uitmaken, is dat Father John Misty flink de orkestrale kant op gaat. 

Ook op de derde single “Goodbye Mr Blue” doet Father John Misty wat hij al deed op de eerdere singles: prachtige liedjes maken met een rijk instrumentarium, ook al houdt hij het op “Goodbye Mr Blue” iets kleiner. Voor dit nummer gebruikt de beste man alleen een akoestische gitaar, een steel gitaar, een summiere bas en wat strijkers. Het doet gelijk een beetje denken aan de singer-songwriters uit de jaren 70. Alleen zoals Father John Misty het het beste kan, vertelt hij het verhaal over dat hij met tegenzin zichzelf elke dag uit bed hijst omdat het zo maar eens de laatste keer kan zijn. Een perfect lenteavondliedje eigenlijk. Ook al kan het op het eerste gehoor best een beetje saai klinken, blijft Father John Misty je aandacht vast houden doordat het simpelweg gewoon goed in elkaar zit en je wilt blijven luisteren. 

Met “Goodbye Mr Blue” levert Father John Misty weer een tranentrekker af en een heerlijke voorbode op Chloe And The Next 20th Century dat op 8 april verschijnt. 

78 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century (★★★½): Croonend escapisme

Father John Misty, de theatrale geest, cynische mens en zeemzoete songschrijver, is al aan zijn vijfde album toe. In aanloop naar de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - "The Next 20th Century"

Het is inmiddels alweer even geleden sinds het laatste album van Father John Misty. Bijna vier jaar terug kregen we voor het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Father John Misty - "Q4"

Fans van Father John Misty hebben na een dik jaar radiostilte weer iets om naar uit te kijken, want in april brengt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.