Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Startschot”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is vandaag 21 maart, de eerste volledige dag van de lente. We willen het niet jinxen, maar zou het niet zomaar kunnen dat dit het mooiste voorjaar wordt dat we ons gezamenlijk kunnen herinneren? De coronaregels zijn op opvallend anticlimactische wijze zowat allemaal finaal uit het raam getyft, het zonnetje schijnt en er staan tijdens de amper elf dagen die deze maand nog resten welgeteld vier concerten op de agenda van deze recensent! Vier! Het enige dat dit nog naar de knoppen kan helpen is een geschifte wereldleider die in onze spreekwoordelijke achtertuin een oorlog begi— oh.

Goed, hoe het ook mag lopen: “Startschot” is de perfecte soundtrack voor de aftrap van het nieuwe nieuwe normaal. Toen we Eefje vorig jaar enkele keren aan het werk zagen (onder andere tijdens haar prachtige zang-annex-dansvoorstelling in samenwerking met Nick Verstand) kwam dit nummer al voorbij, en sindsdien hebben we het refrein niet meer uit ons hoofd kunnen zetten. Tekstueel lijken we te maken te hebben met een voortzetting van het sensuele “Lange vinnen”, maar dan nog eens naar elf gedraaid. Ligt het trouwens aan ons of is het hier plots héél warm geworden? Nu de energieprijzen ongeziene hoogtes bereiken en we steeds meer spijt krijgen van onze afhankelijkheid van Russisch gas, zouden deze net geen vier minuten muziek wel eens goed van pas kunnen komen.

Samen met “Storm” en “Golven” vindt “Startschot” zijn plaats op de ep Blauwe regen, die op 15 april digitaal en op vinyl verschijnt. Live is Eefje de Visser binnenkort onder andere in Hasselt, Leuven, Gent en Brugge te zien; de volledige lijst met data—en het absolute voorrecht om tickets te kopen—bekom je op haar website.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval - "Never Stay For Love" (feat. Eefje de Visser)

Het ziet ernaar uit dat Weval overloopt van de inspiratie, want waar het duo eind vorig jaar en eerder dit jaar nog…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.