Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Startschot”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is vandaag 21 maart, de eerste volledige dag van de lente. We willen het niet jinxen, maar zou het niet zomaar kunnen dat dit het mooiste voorjaar wordt dat we ons gezamenlijk kunnen herinneren? De coronaregels zijn op opvallend anticlimactische wijze zowat allemaal finaal uit het raam getyft, het zonnetje schijnt en er staan tijdens de amper elf dagen die deze maand nog resten welgeteld vier concerten op de agenda van deze recensent! Vier! Het enige dat dit nog naar de knoppen kan helpen is een geschifte wereldleider die in onze spreekwoordelijke achtertuin een oorlog begi— oh.

Goed, hoe het ook mag lopen: “Startschot” is de perfecte soundtrack voor de aftrap van het nieuwe nieuwe normaal. Toen we Eefje vorig jaar enkele keren aan het werk zagen (onder andere tijdens haar prachtige zang-annex-dansvoorstelling in samenwerking met Nick Verstand) kwam dit nummer al voorbij, en sindsdien hebben we het refrein niet meer uit ons hoofd kunnen zetten. Tekstueel lijken we te maken te hebben met een voortzetting van het sensuele “Lange vinnen”, maar dan nog eens naar elf gedraaid. Ligt het trouwens aan ons of is het hier plots héél warm geworden? Nu de energieprijzen ongeziene hoogtes bereiken en we steeds meer spijt krijgen van onze afhankelijkheid van Russisch gas, zouden deze net geen vier minuten muziek wel eens goed van pas kunnen komen.

Samen met “Storm” en “Golven” vindt “Startschot” zijn plaats op de ep Blauwe regen, die op 15 april digitaal en op vinyl verschijnt. Live is Eefje de Visser binnenkort onder andere in Hasselt, Leuven, Gent en Brugge te zien; de volledige lijst met data—en het absolute voorrecht om tickets te kopen—bekom je op haar website.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Vlammen"

‘In mijn hoofd, in mijn dromen’ weergalmt “Heimwee” al enige tijd. De terugkeer van Eefje de Visser was er een waar menig…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Heimwee"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat Eefje de Visser in een afgeladen Ancienne Belgique het slotconcert van de Bitterzoet-tournee gaf….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.