Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Storm”

© CPU – Stijn Verbruggen

Maartse buien, aprilse grillen: het begin van de lente brengt wel vaker veranderlijke weersomstandigheden met zich mee. Enkele weken geleden steeg het kwik al boven de twintig graden, en ook gisteren konden we proeven van wat we volgende maand hopelijk weer ‘terrasjesweer’ zullen mogen noemen. Juich echter niet te vroeg, want er zijn donkere wolken op komst. Na Ciara en Odette komt nu ook storm Eefje over het land waaien. Het KMI adviseert om binnen te blijven; de zwoele elektronica van deze Nederlandse cycloon zou wel eens een gevaarlijke situatie op de wegen kunnen creëren.

Bitterzoet, de jongste telg van de familie de Visser, mocht in januari reeds een eerste kaarsje uitblazen. Het kind sleepte in binnen- en buitenland diverse prijzen in de wacht. Een greep uit dat lijstje: twee Edisons (de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen) waaronder die voor album van het jaar, de eerste plaats op de albumlijst van muziektijdschrift OOR, én natuurlijk vier sterren bij Dansende Beren. Eén ding ontbreekt nog: de totale verwoesting van de Nederlandse en Belgische zalen, want met dank aan het virus dat niet genoemd mag worden ligt het livecircuit nog steeds lam. We weten nog niet wanneer daar verandering in komt, maar met een nagelnieuw nummer hoopt storm Eefje het wachten alvast wat draaglijker te maken.

“Storm” is een welgekomen voortzetting van het boeiendste geluid dat het diverse Bitterzoet te bieden had: zelfzekere, pompende beats. Eefje lijkt opnieuw te vissen in de “Stilstand”-vijver, alleen ligt het tempo deze keer dichter bij de tropical house die midden vorig decennium de radiogolven domineerde. Haar eens fluisterachtige, dan weer licht hese stem danst over het langzaam aanzwellende arrangement. Ook zonder remix van een naam op de affiche van Tomorrowland lijkt dit evenzeer gemaakt voor discotheken met kleurrijke neonverlichting als voor de betere alternatieve radiozender. Wij kunnen alvast niet wachten om met dit nummer op de achtergrond over de voeten van een dierbare te struikelen, want we moeten natuurlijk realistisch blijven over onze dansvaardigheden.

Het is nog niet geheel duidelijk waar deze single toe zal leiden, maar als al het onuitgebrachte Bitterzoet-materiaal even overtuigend is als “Storm”, dan kunnen we niet garanderen dat we geen infiltrant naar de Gentse Robot Studios sturen. U hoort nog van ons.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 2): Nederland boven met een Brits sausje

De tweede dag van Down The Rabbit Hole ging van start onder een stralende zon net zoals de vorige dagen het geval…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eefje de Visser, Blood Red Shoes en Parquet Courts komen naar HEAR HEAR!

Goed nieuws voor de Pukkelpopfans dit jaar, want net als Rock Werchter komt ook ons favoriete festival uit Kiewit met een extra…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Eefje de Visser: 'Ik probeer altijd alles zelf te regisseren'

Een tour rond een album dat al meer dan twee jaar geleden uitkwam; het is anno 2022 doodnormaal. Dat is ook voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.