Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Storm”

© CPU – Stijn Verbruggen

Maartse buien, aprilse grillen: het begin van de lente brengt wel vaker veranderlijke weersomstandigheden met zich mee. Enkele weken geleden steeg het kwik al boven de twintig graden, en ook gisteren konden we proeven van wat we volgende maand hopelijk weer ‘terrasjesweer’ zullen mogen noemen. Juich echter niet te vroeg, want er zijn donkere wolken op komst. Na Ciara en Odette komt nu ook storm Eefje over het land waaien. Het KMI adviseert om binnen te blijven; de zwoele elektronica van deze Nederlandse cycloon zou wel eens een gevaarlijke situatie op de wegen kunnen creëren.

Bitterzoet, de jongste telg van de familie de Visser, mocht in januari reeds een eerste kaarsje uitblazen. Het kind sleepte in binnen- en buitenland diverse prijzen in de wacht. Een greep uit dat lijstje: twee Edisons (de belangrijkste Nederlandse muziekprijzen) waaronder die voor album van het jaar, de eerste plaats op de albumlijst van muziektijdschrift OOR, én natuurlijk vier sterren bij Dansende Beren. Eén ding ontbreekt nog: de totale verwoesting van de Nederlandse en Belgische zalen, want met dank aan het virus dat niet genoemd mag worden ligt het livecircuit nog steeds lam. We weten nog niet wanneer daar verandering in komt, maar met een nagelnieuw nummer hoopt storm Eefje het wachten alvast wat draaglijker te maken.

“Storm” is een welgekomen voortzetting van het boeiendste geluid dat het diverse Bitterzoet te bieden had: zelfzekere, pompende beats. Eefje lijkt opnieuw te vissen in de “Stilstand”-vijver, alleen ligt het tempo deze keer dichter bij de tropical house die midden vorig decennium de radiogolven domineerde. Haar eens fluisterachtige, dan weer licht hese stem danst over het langzaam aanzwellende arrangement. Ook zonder remix van een naam op de affiche van Tomorrowland lijkt dit evenzeer gemaakt voor discotheken met kleurrijke neonverlichting als voor de betere alternatieve radiozender. Wij kunnen alvast niet wachten om met dit nummer op de achtergrond over de voeten van een dierbare te struikelen, want we moeten natuurlijk realistisch blijven over onze dansvaardigheden.

Het is nog niet geheel duidelijk waar deze single toe zal leiden, maar als al het onuitgebrachte Bitterzoet-materiaal even overtuigend is als “Storm”, dan kunnen we niet garanderen dat we geen infiltrant naar de Gentse Robot Studios sturen. U hoort nog van ons.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
muziek is fijn. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Meis - EEN (★★★): Grote verhalen, kleine liedjes

Dat Aysha de Groot een bijdrage zou leveren aan het muzieklandschap, stond al vanaf haar geboorte in de sterren geschreven. Haar grootvader…
Muzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (26 april - 2 mei)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 22 beste muziekvideo's van 2020

Door het gebrek aan liveshows verlegden heel wat acts hun focus in 2020 en werkten ze samen met hun creatieve teams intrigerende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.