Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Golven”

© CPU – Stijn Verbruggen

Wie gisteravond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival 2021 meepikte, kon in de eerste minuten een zeldzame Eve the Fisherwoman spotten. Waarom “Golven” in première ging in een Engelse vertaling is ons nog niet helemaal duidelijk, tenzij Eefje de Visser ook de internationale kijkers wou doen ervaren hoe vreemd het is om iemand die in je moedertaal zingt nog steeds met moeite te begrijpen. Desalniettemin leverde haar optreden een vroeg hoogtepunt van het spektakel op, want in onze ijlings samengestelde ranglijst van halvefinalisten was het donderdag vooral de laagste rang die gretig werd aangevuld. (Oekraïne staat nog steeds met stip op één, trouwens.)

De studioversie van “Golven” bevat gelukkig wel gewoon die prachtige ‘g’-klank die niet-Nederlandstaligen zo moeilijk kunnen uitspreken, en wordt ook niet prematuur onderbroken om zendtijd aan het steenkolenengels van Jan Smit te besteden. In vergelijking met het vastberaden “Storm” is deze tweede single van Eefjes mysterieuze nieuwe project een stuk ingetogener; de maat wordt ditmaal alleen aangegeven door een eenzame pianonoot. (Nu ze haar rijbewijs behaald heeft kan ze eindelijk in jouw auto naar het zuiden rijden.) Het nummer voert ons mee op een zijdezachte wolk, waarop we dromen van nog meer moois zoals dit.

Het wordt dringend tijd dat Nederland Eefje de Visser als kandidaat naar het Songfestival stuurt, want anders zullen wij Belgen het wel gewoon doen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Eefje de Visser @ Ancienne Belgique (AB): Extra zoet

Aan alle mooie liedjes komt zoals altijd een eind, maar het verhaal van Bitterzoet leek even zelfs al voorbij nog voor het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval - "Never Stay For Love" (feat. Eefje de Visser)

Het ziet ernaar uit dat Weval overloopt van de inspiratie, want waar het duo eind vorig jaar en eerder dit jaar nog…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.