Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi -“Sterker”

Nu de Belgische hiphopscene stilaan weer op gang komt na alle problemen die de pandemie met zich meebracht, wordt ook de ‘sleeping giant’ Ramzi terug wakker. Afgelopen vrijdag liet hij de tweede single van het langverwachte album op ons los. Eerder dit jaar releasete hij al “Broertje luister”, wat een compleet andere stijl dan deze single had. Ramzi kennen we als de Antwerpse rapper die al succesvolle samenwerkingen had met onder andere Zwangere Guy, DIKKE en Freddie Konings. Kortom, de kleppers van de Vlaamse hiphopwereld. Hun single “Onbeschrijfelijk” was een grandioos succes waarin de rappers zich van een fragiele, maar toch nog harde kant lieten zien. Met deze nieuwe single “Sterker” gaat de old-school beat, onder productie van de Nederlandse topproducers 23Beats, Ramzi wel heel goed af.

De piano op de beat is er eentje die zeker blijft hangen en Ramzi, die bekend is voor zijn punchlines, doet op deze single zeker niet onder. De beat neemt je even terug mee naar de Amerikaanse Westkust in de 90’s met een authentieke vibe die ervan afdruipt. Met zijn bekende dankbare toon in zijn tekst kaart hij enkele gebeurtenissen uit zijn leven aan. Hij vertelt hoe alles al beter gaat en hoe hard hij er voor moest werken. Toch is hij nog niet waar hij wil zijn. Ramzi’s flow past perfect op deze beat, alles glijdt mooi in elkaar en zo gaat de track veel sneller dan verwacht. Nog een bekend kenmerk in het gezongen refrein is een duidelijke boodschap voor zijn luisteraars om altijd door te gaan en jezelf niet te laten kennen. Na deze vlotte song zijn wij alvast benieuwd naar de rest van het album.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peet - "Bekane"

Als lid van Le 77 maakt Peet naam in de Belgische hiphopscene alvorens zich op zijn solocarriere te focussen. Als soloartiest heeft…
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.