Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi – “Onbeschrijfelijk” (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen we de nieuwe single van Ramzi onder de loep. “Onbeschrijfelijk” is exact wat we ervan verwacht hadden. Een hoopvol pleidooi om ‘u’ tegen te zeggen. In samenwerking met zijn Belgische collega’s Freddie Konings en Zwangere Guy, rapt hij over hoe het in 2021 allemaal beter kan.

Het nummer is goed doordacht en raakt op de plekken waar het hoort te raken. De bars die we van het Belgische drietal krijgen, passen perfect op de beats van Jojo. Als we dieper in de teksten gaan graven, gaat het gelukkig niet enkel over die ene stomme ziekte die 2020 wat minder leuk heeft gemaakt dan verwacht. Ze laten je nadenken op verschillende manieren. Zo worden onder andere verslaving, mentale gezondheid en racisme aangehaald: ‘Dit is voor de tijd van de vroegere ik, toen de fam skeer was, mama werkte bij Quick / Dit is voor de baas die m’n moeder ontsloeg, want m’n mama was zwart en hij zocht naar wit.’

Nog iets wat we zeker niet onbesproken mogen laten, is de vette clip. De visuele kant van het verhaal is duidelijk goed aangepakt en brengt het nummer naar een nog hoger level. Een samenwerking die zijn vruchten afwierp. Zowel op muzikaal als visueel vlak. Graag meer van dit!

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ratmosphere - "Long Time"

Hier zijn we weer, met nog meer Belgisch geweld. Ratmosphere is voor de meeste een relatief nieuwe naam, maar ze hebben tijdens…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wannes Cappelle: 'Wij willen gewoon optreden! Of dat nu voor twintig of twintigduizend mensen is...'

Ken je dat gevoel wanneer je op een luie zondag voor de televisie ligt en er écht niets op de televisie is,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Russ - "Misunderstood"

Na jarenlang mixtapes en ep’s uitbrengen, vond Russ eindelijk internationaal succes in 2017 met zijn album There’s Really A Wolf. Ondertussen heeft…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.