Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “gemengde signalen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

MEROL, de artiestennaam van de Nederlandse Merel Baldé, veroverde in het najaar van 2021 heel wat Belgische harten door haar succesvolle deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Twee jaar eerder lokte een van haar nummers nochtans wel wat kritiek uit binnen ons land, want MEROL noemt een poes graag een poes. In “HOU JE BEK EN BEF ME” zingt ze voluit over het verlangen naar een befbeurt en “foefsafari” is een seksuele uitnodiging voor chef punani. ‘Vulgair en gratuit’, werd toen – vooral in (het preutsere?!) België – weleens gezegd. Nee hoor, zei MEROL, feministisch én de werkelijkheid. Gedaan met stigma’s: ook vrouwen hebben seksuele lusten en expliciete taal is geen monopolie voor mannen. Niet al haar nummers zijn van dat expliciete kaliber trouwens, zo was “LEKKER MET DE MEIDEN” het bravere nummer waarmee MEROL doorbrak.

“gemengde signalen” is de derde single van MEROLs debuutplaat Troostprijs, dat zal verschijnen op 15 april. In het nummer verlaat ze het seksuele thema en betreedt ze het relationele. ‘Jouw gemengde signalen maken mij een beetje moe’, zingt de Nederlandse. Ondanks de kwetsbare, onzekere positie waar MEROL over zingt, straalt het nummer zoveel energie en onafhankelijkheid uit. Alweer empowering ten top! De zangeres zal niet met haar voeten laten spelen en vraagt (lees: eist) een antwoord: ‘Hou me nou eens vast of laat me los’. Het nummer vertoont bovendien de perfecte eigenschappen om een hit te worden: uptempo en heel dansbaar.

Op 20 april staat MEROL in Kunstencentrum Vooruit, op 21 april in Trix, op 30 april in de Ancienne Belgique en op 10 mei in Het Depot. Mocht MEROL “gemengde signalen” op haar setlist plaatsen, zal niemand z’n heupen en lippen stilhouden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL - "LESGOOOOO"

Je zag het misschien deze week al passeren dat MEROL in november in de Lotto Arena zal neerstrijken. Het klinkt misschien ambitieus,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL & Gustaph - "Vernissage"

Gustaph is zonder twijfel een van dé Belgen van het afgelopen jaar dankzij zijn fantastische prestatie en leuke hoed op het Eurovisiesongfestival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.