Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “gemengde signalen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

MEROL, de artiestennaam van de Nederlandse Merel Baldé, veroverde in het najaar van 2021 heel wat Belgische harten door haar succesvolle deelname aan De Slimste Mens ter Wereld. Twee jaar eerder lokte een van haar nummers nochtans wel wat kritiek uit binnen ons land, want MEROL noemt een poes graag een poes. In “HOU JE BEK EN BEF ME” zingt ze voluit over het verlangen naar een befbeurt en “foefsafari” is een seksuele uitnodiging voor chef punani. ‘Vulgair en gratuit’, werd toen – vooral in (het preutsere?!) België – weleens gezegd. Nee hoor, zei MEROL, feministisch én de werkelijkheid. Gedaan met stigma’s: ook vrouwen hebben seksuele lusten en expliciete taal is geen monopolie voor mannen. Niet al haar nummers zijn van dat expliciete kaliber trouwens, zo was “LEKKER MET DE MEIDEN” het bravere nummer waarmee MEROL doorbrak.

“gemengde signalen” is de derde single van MEROLs debuutplaat Troostprijs, dat zal verschijnen op 15 april. In het nummer verlaat ze het seksuele thema en betreedt ze het relationele. ‘Jouw gemengde signalen maken mij een beetje moe’, zingt de Nederlandse. Ondanks de kwetsbare, onzekere positie waar MEROL over zingt, straalt het nummer zoveel energie en onafhankelijkheid uit. Alweer empowering ten top! De zangeres zal niet met haar voeten laten spelen en vraagt (lees: eist) een antwoord: ‘Hou me nou eens vast of laat me los’. Het nummer vertoont bovendien de perfecte eigenschappen om een hit te worden: uptempo en heel dansbaar.

Op 20 april staat MEROL in Kunstencentrum Vooruit, op 21 april in Trix, op 30 april in de Ancienne Belgique en op 10 mei in Het Depot. Mocht MEROL “gemengde signalen” op haar setlist plaatsen, zal niemand z’n heupen en lippen stilhouden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2024 (Festivaldag 2): Bergopwaarts

Na een eerste dag met diepe dalen maar ook een hoop hoge pieken, begonnen we met frisse moed aan de tweede dag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Zachte Landing”

Het duurt nog even, maar in oktober brengt MEROL haar tweede langspeler Naar De Haaien & Weer Terug uit. Van dit album…
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.