Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Honeybrains”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Deze zaterdag trekt Royal Blood eindelijk op hun grootste tour tot dusver en om dat te vieren trakteren ze de fans op gloednieuw materiaal. Hun derde plaat Typhoons bracht het populaire Britse duo nog maar een klein jaar geleden uit, maar door de strenge maatregelen was het lange tijd onmogelijk om die ook live tot leven te brengen. In plaats van de tijd te verdoen met wachten, trok Royal Blood de afgelopen weken de studio in om aan nieuw materiaal te werken. Het resultaat uit die opnamesessie krijgen we vandaag al te horen met “Honeybrains”!

Op “Honeybrains” horen we weinig nieuws van het duo uit Brighton. De (bas)gitaar scheurt als vanouds, de vocals van Mike Kerr klinken gortdroog in de mix, de drums van Ben Thatcher bevatten veel punch en we horen een refrein dat gemaakt is om grote zalen/festivalweides mee plat te spelen. Aan hun succesformule heeft Royal Blood dus weinig gewijzigd en kwalijk kunnen we het de heren niet nemen. De energie spat er van meetaf aan af en pakt je met zijn bombastische sound dusdanig hard aan je nekvel dat het je niet meer lost. “Honeybrains” is met andere woorden een vintage Royal Blood-single. Meer moet dat soms niet zijn.

Aanstaande dinsdag speelt Royal Blood in de Lotto Arena met special guests The Amazons en Rhea. Deze zomer staan ze tevens geprogrammeerd op de slotdag van Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2031 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - “Supermodel Avalanches”

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.