Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel – “Dear”

De Belgische indiepopartiest Pauwel wist ons eerder al te betoveren met singles zoals “Witches” en “Waves”. Begin 2022 stuurde de Sint-Nikelazenaar “Deer” en “Bones” de wereld in om ons alvast op te warmen voor zijn debuutalbum, dat deze lente zal verschijnen. De titelsong “Dear” is het laatste voorproefje waar we ons aan mogen verwachten. Het dromerige nummer gaat over rouwen, maar laat de luisteraar vooral achter met een warm en liefdevol gevoel.

Onder begeleiding van hoopgevende gitaargeluiden zingt Pauwel de Meyer, met zijn kenmerkend stemgeluid, over verlies. Hoewel de tekst van het lied verscheurend mooi is, straalt het nummer in de eerste plaats luchtigheid en positiviteit uit. Pauwel schreef het lied eigenlijk in 2017, maar besloot om het dit jaar uit te brengen. Nadat zijn moeder overleed aan een aanslepende ziekte, vond hij pas een diepere betekenis in de tekst. “Dear” omschrijft Meyers rouwproces en de strijdigheden die ermee gepaard gaan. Toch voelt de single niet aan als een gemis of een afscheid, maar eerder als een tedere ode aan een geliefde. Het perfecte nummer om onder een zachte lentezon terug te blikken op de donkere wintermaanden.

We kijken alvast uit naar het volledige debuutalbum Dear, dat uitkomt op 8 april 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pauwel - Dear (★★★★): Emotioneel debuut met een gouden randje

In 2020 maakten we kennis met Pauwel. Zijn familienaam De Meyer werd achterwege gelaten en met enkel zijn voornaam maakte hij een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx - Safe (★★★★): Intense warme schoonheid

Muzikale duizendpoot Bert Dockx brengt wederom nieuw werk uit. De man speelt onder andere bij Flying  Horseman, Dans Dans en Ottla. Al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cal in Red - "Chalk"

Als je als enig kind opgroeide, heb je als kleine rakker waarschijnlijk wel eens aan je ouders’ mouw getrokken met de vraag:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.