Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel – “Dear”

De Belgische indiepopartiest Pauwel wist ons eerder al te betoveren met singles zoals “Witches” en “Waves”. Begin 2022 stuurde de Sint-Nikelazenaar “Deer” en “Bones” de wereld in om ons alvast op te warmen voor zijn debuutalbum, dat deze lente zal verschijnen. De titelsong “Dear” is het laatste voorproefje waar we ons aan mogen verwachten. Het dromerige nummer gaat over rouwen, maar laat de luisteraar vooral achter met een warm en liefdevol gevoel.

Onder begeleiding van hoopgevende gitaargeluiden zingt Pauwel de Meyer, met zijn kenmerkend stemgeluid, over verlies. Hoewel de tekst van het lied verscheurend mooi is, straalt het nummer in de eerste plaats luchtigheid en positiviteit uit. Pauwel schreef het lied eigenlijk in 2017, maar besloot om het dit jaar uit te brengen. Nadat zijn moeder overleed aan een aanslepende ziekte, vond hij pas een diepere betekenis in de tekst. “Dear” omschrijft Meyers rouwproces en de strijdigheden die ermee gepaard gaan. Toch voelt de single niet aan als een gemis of een afscheid, maar eerder als een tedere ode aan een geliefde. Het perfecte nummer om onder een zachte lentezon terug te blikken op de donkere wintermaanden.

We kijken alvast uit naar het volledige debuutalbum Dear, dat uitkomt op 8 april 2022.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.