Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pauwel – “Waves”

De laatste tijd zat de Belgische muzikant Pauwel De Meyer in een dal. De man had dan ook heel wat slecht nieuws te verwerken; het verliezen van zijn job en omgaan met de ziekte van zijn moeder. In die moeilijke periode heeft hij een reeks songs geschreven, maar had hij moeite om deze de buitenwereld in te sturen. We zijn dan ook verheugd dat deze nummers met mondjesmaat zich ontluiken, want het materiaal dat hij onder pseudoniem Pauwel uitbrengt is bijzonder fijn en rakend. Zo bewijst zijn nieuwe single “Waves”.

In het fijngevoelige nummer bezingt Pauwel zijn duistere periode. Hij weet die gevoelens op een heel heldere manier te vertolken in zijn muziek, maar wat nog mooier is, is hoe er optimisme straalt door het lied. ‘I need to get back on that horse’, klinkt het terwijl de piano van Aaron Embry (die ook samenwerkte met Elliott Smith) dartelt. Ook de prachtige klarinetpartij van Joachim Vanderbeke en de stem van Elke De Mey geven dit lied een extra dimensie. “Waves” is het wondermooie resultaat van zuivere oprechtheid en muzikale schoonheid.

Je kan Pauwel live aan het werk zien op donderdag 7 november in een double bill met Juan Wauters in Cactus @ Villa Bota, Brugge.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2022

Na enkele jaren die in het teken stonden van het coronavirus, kon het Belgische muzieklandschap zichzelf eindelijk terug rechttrekken met een ietwat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Shaka Shams - "Waves"

Shaka Shams is meer dan klaar om nog een stap vooruit te zetten. Begin dit jaar kwam hij als winnaar van De…
InstagramLiveRecensies

PLAY Festival (Dag 2): Rust in de chaos

Waar het vrijdagavond nog Sylvie Kreusch was die de plak zwaaide in de Muziekodroom, was het gisterenavond de beurt aan Fenne Kuppens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.