Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel – “Deer”

In 2020 bracht Sint-Niklazenaar Pauwel (voluit Pauwel de Meyer) zijn solodebuut-ep Pauwel uit. In de lente van 2022 komt zijn eerste volledige album Dear uit. Nu worden we alvast warm gemaakt met de eerste single hiervan: “Deer”. Bij de nieuwe single lukt het Pauwel weer een origineel geluid te creëren, gecombineerd met een autobiografische tekst. Dit keer neemt hij ons mee op pad bij een laatste bezoek aan een geliefde, verlaten vakantiewoning in zijn vertrouwde bos. Hier doet hij een lugubere ontdekking van hertenskeletten in het zwembad, waarna hij besluit om ter afsluiting een schedel mee te nemen om de cirkel rond te maken.

Waar de nummers op de ep voornamelijk klein en folkachtig van aard waren, klinkt “Deer” grootser en gaat het meer de indiekant op met americanainvloeden. Het nummer opent energiek met gelijktijdig de drums, gitaar en piano. Daarna zijn direct de grootste schuldigen van het americanagevoel te horen: de strijkers. Deze spelen een mooie melodielijn, die op instrumentaal vlak de earcatcher van het nummer is. Na de intro is de herkenbare stem van Pauwel te horen. Zoals we van hem gewend zijn, zingt hij op breekbare, vertellende wijze zijn persoonlijke tekst. Door de kleine wisselingen in de dynamiek van het nummer en de mooie opbouw naar de instrumentale outro blijft de muziek boeien. Pauwel weet ons positief te verrassen met zijn nieuwe single en dat maakt ons benieuwd welke intrigerende muzikale verhalen onze landgenoot ons nog meer zal laten horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 posts

About author
Trommels, trommels en nog eens trommels.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Seafret - "Wonderland"

Melancholische duo’s zijn niet meer weg te denken uit de indiewereld, denk maar aan Champs, (het vroegere) Portland en MGMT. De Britse…
AlbumsRecensies

Jimmy Diamond - You Radiate (★★★½): Vrij en onbevangen

De uit Overijssel afkomstige band Jimmy Diamond heeft alles in zich om als liveband het publiek om de vinger te winden komende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dean Blunt - "Rinsed" (feat. TYSON)

Dean Blunt is een van de meest mysterieuze figuren in de muziekwereld. Fans die zich verdiepen in zijn discografie, constateren al snel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.