Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo – “Killing Me”

De knapen die op het einde van de afgelopen decenniumwisseling doorbraken met melige en iets minder melige liefdesliederen, maken al een tijdje hun comeback op ons platform. Een paar dagen geleden mochten we boy pablo nog gaan bewonderen in de Vooruit, terwijl Rex Orange County ons eerder vandaag nog kwam verrassen met zijn nieuwe album WHO CARES?. Wie kan het plaatje beter compleet maken dan Omar Apollo? De 24-jarige Amerikaan bracht ons vorige maand met Daniel Caesar nog in een staat van tranenrijke euforie met “Invincible”, en is nu al terug met een vervolg. “Killing Me” is de tweede single in de aanloop naar zijn debuutalbum Ivory.

De harmonische samenzang die het nummer inleidt, lijkt een dramatische ondertoon te verraden. Wanneer de beat wordt gedropt, beseffen we echter wederom dat schijn bedriegt. We dachten dat Apollo met zijn vorige release het vertrek van zijn oude geluid wou aankondigen. Nietes! Hij omarmt hier niet alleen het stijltje waar hij in 2017 onze harten mee won, maar gaat helemaal terug naar zijn roots. De productie klinkt zo authentiek, dat we bijna zouden denken dat we naar D’Angelo’s Brown Sugar zitten te luisteren. Alles van de slome beat, naar de zwoele akoestische gitaar, tot de fuzzy elektrische gitaar, ademt jaren negentig soul. Zoals we van hem gewend zijn, legt de zanger het kersje op de taart met zijn zwoele, vibratorijke stem.

Omar Apollo’s debuutalbum Ivory wordt verwacht op 8 april 2022.

Facebook / Instagram Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret strikt o.a. Paolo Nutini, St. Vincent en Vince Staples!

En daar is Best Kept Secret eindelijk weer met een hoop nieuwe namen. Maar liefst zeventwintig worden er vandaag aan de line-up…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - “Killing Me”

Na het emotionele “Winner” wist Amerikaanse zanger Conan Gray ons te verrassen met een nieuwe single op Halloween en dat met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Omar Apollo - "Highlight"

Heel lang geleden is het nog niet dat Omar Apollo zijn debuutalbum op ons afvuurde. In april deelde hij zijn eerste langspeler…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.