Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Son Lux, Mitski & David Byrne – “This Is A Life”

Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit om een degelijke soundtrack samen te stellen voor je videogame, serie of film. Dat weten ook de makers van Everything Everywhere All at Once, want de titeltrack van de veelbelovende sciencefictionfilm werd zowaar gemaakt door Son Lux, Mitski en David Byrne. Toch wel een indrukwekkende combinatie, gezien Mitski’s ster die sinds de release van Laurel Hell richting nieuwe hoogtes rijst, en de levende legende die gewezen Talking Heads-frontman David Byrne is. Zij zijn overigens niet de enige opvallende namen op de 49(!)-nummers lange tracklist, want ook Moses Sumney, Outkast en Randy Newman zullen op de soundtrack opduiken.

Voorlopig krijgen we enkel “This Is A Life” te horen, en op de kleine drie minuten die het nummer duurt, krijgen we al een zekere indruk van hoe Everything Everywhere All at Once eruit zal zien. Het trage tempo van het bijzonder melancholische nummer katapulteert ons haast een of andere vintage zwart-witfilm in, waarin er van zorgen geen sprake is. Het lentezonnetje schijnt door het raam, terwijl Mitski en Byrne dromerig met elkaar in duet gaan. In z’n geheel doet het nummer een beetje denken aan wat St. Vincent deed op Daddy’s Home, maar dan met een hoger Disneygehalte en een pak extra strijkers. Bijna schattig dus, en natuurlijk bijzonder filmisch, die “This Is A Life”.

Everything Everywhere All at Once is vanaf 25 maart beschikbaar. Mitski staat op 30 april in een uitverkochte Chapiteau in het kader van Les Nuits Botanique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mitski - The Land Is Inhospitable and So Are We (★★½): Te veel op veilig spelen

De Japans-Amerikaanse Mitski is in een wereld waar popmuziek de radio domineert niet meteen een alomtegenwoordige naam en toch kan de artieste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Mitski - "Star" & "Heaven"

Vorig jaar stond de Japans-Amerikaanse zangeres Mitski nog in een hopeloos uitverkochte Chapiteau tijdens Les Nuits Botanique met haar recentste langspeler Laurel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mitski - "Bug Like an Angel"

Ondanks dat Mitski op commercieel vlak geen gigantische naam is, kan de Japans-Amerikaanse toch rekenen op een gigantische fanbase. Toen ze vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.