Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “Human Crime”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Iedereen met een groot hart voor nineties rockmuziek, kan maar een groot dankwoord afleveren aan Pixies. Niet alleen inspireerden albums als Surfer Rosa en Doolittle grungegrootheden als Kurt Cobain en Nirvana, maar ook nog talloze andere bands die in de nineties hoge ogen gooiden. Maar zoals zoveel bands uit dat tijdperk, is de 21ste eeuw niet alleraardigst geweest voor de discografie. In 2014 brachten ze voor de eerste keer in 25 jaar nog eens een album uit, maar een succes was die herlancering ook niet meteen. Sindsdien kregen we nog twee platen met de laatste in 2020. Frontman Black Francis liet vorige maand echter weten dat hij een veertigtal nummers had geschreven die ooit wel eens op een Pixies-album zouden belanden, waarbij ook deze “Human Crime”.

Deze single is, wel, oké. Het klinkt allemaal braaf en afgemeten, maar toch ook wel een beetje meeslepend. De rammelende bas houdt de structuur erin, maar Pixies is ook niet echt een band die in zijn hoogdagen binnen de lijntjes kleurde, integendeel. Maar dit soort muziek beoordeel je best op wat het is, niet wat het niet is. Op dat vlak is “Human Crime” oppervlakkig en flinterdun, maar de jangly surfrock-vibe die door het nummer zit kan af en toe wel smaken. Je luistert er gewoon naar enkel en alleen omdat de naam Pixies erop plakt, anders zou er nog geen haan naar kraaien.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

162 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Pixies - Doggerel (★★½): Niets veranderd, gewoon minder goed

Vraag een willekeurige band van de laatste dertig jaar naar de voornaamste inspiratiebronnen en de kans is erg groot dat Pixies in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “Dregs of the Wine”

Fans van Pixies konden de band deze zomer twee keer in ons land aan het werk zien. Beide shows waren, zoals gewoonlijk…
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.