Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pixies – “Human Crime”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Iedereen met een groot hart voor nineties rockmuziek, kan maar een groot dankwoord afleveren aan Pixies. Niet alleen inspireerden albums als Surfer Rosa en Doolittle grungegrootheden als Kurt Cobain en Nirvana, maar ook nog talloze andere bands die in de nineties hoge ogen gooiden. Maar zoals zoveel bands uit dat tijdperk, is de 21ste eeuw niet alleraardigst geweest voor de discografie. In 2014 brachten ze voor de eerste keer in 25 jaar nog eens een album uit, maar een succes was die herlancering ook niet meteen. Sindsdien kregen we nog twee platen met de laatste in 2020. Frontman Black Francis liet vorige maand echter weten dat hij een veertigtal nummers had geschreven die ooit wel eens op een Pixies-album zouden belanden, waarbij ook deze “Human Crime”.

Deze single is, wel, oké. Het klinkt allemaal braaf en afgemeten, maar toch ook wel een beetje meeslepend. De rammelende bas houdt de structuur erin, maar Pixies is ook niet echt een band die in zijn hoogdagen binnen de lijntjes kleurde, integendeel. Maar dit soort muziek beoordeel je best op wat het is, niet wat het niet is. Op dat vlak is “Human Crime” oppervlakkig en flinterdun, maar de jangly surfrock-vibe die door het nummer zit kan af en toe wel smaken. Je luistert er gewoon naar enkel en alleen omdat de naam Pixies erop plakt, anders zou er nog geen haan naar kraaien.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

151 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spacey Jane – Here Comes Everybody (★★★): De zomer blijft niet duren

In 2016 besloot een bende van vier vrolijke indierockers uit het Australische Perth een band te starten en daar hoor je ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.