Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marble Sounds – “Axolotl”

© Tobias De Ryck

Marble Sounds kondigde in juni 2021 een resem vernieuwingen aan. Zo loste de band rond Pieter Van Dessel niet alleen de prachtige single “Quiet“, maar gaf ze eveneens meer info over het nieuwe aankomende album. Het zou niet enkel een gitaarloos album zijn, wat voor de band een verandering betekent in de sound, maar ook uitgebracht worden onder een nieuw label: Mayway Records. In december werd het tweede voorproefje “Never Leave My Heart” op ons los gelaten, een intiem nummer dat het nog steeds uitstekend doet in de Voxlijst van Radio 1.

Beide singles waren ingetogen en breekbaar, maar toch nog steeds erg herkenbaar voor de fans. Iets wat we van deze nieuwe “Axolotl” niet kunnen zeggen. Dit derde voorproefje is doorspekt van elektronische invloeden. Naast een erg vervormde stem trekt ook de instrumentatie later in het nummer de kaart van de electronica. Hoewel het geheel weet te bekoren, geeft het ons echter een dubbel gevoel. Instrumentaal zit het heel goed in elkaar. De song kent een erg mooie opbouw tot een sterke climax. Toch blijven we met het vervormde stemgeluid wat op onze honger zitten, want de pure stem van Van Dessel blijft een van de vele sterke punten van Marble Sounds.

Wij kijken vol verwachting uit welke verrassingen het zelfgetitelde album nog voor ons in petto zal hebben. De releasedatum werd op 30 september 2022 geplaatst. In mei dit jaar is de band alvast aan het werk te zien op Little Waves in Genk. Voor de release van het nieuwe album komen er shows aan in onder andere de Ancienne Belgique, De Roma en de Gentse Handelsbeurs. Alle data via deze link.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marble Sounds - "Never Leave My Heart"

Marble Sounds is het soort band waarvan we altijd blij worden als ze nieuw materiaal uitbrengen. Toch gooide de groep voor haar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.