Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marble Sounds – “Quiet”

© Tobias De Ryck

Marble Sounds kondigde in maart reeds verschillende grote veranderingen aan in aanloop naar de release van hun vijfde studio-album, die pas volgend jaar met de wereld wordt gedeeld. De opmerkelijkste van deze veranderingen was dat zij na elf jaar bij Zeal Records overschakelen naar een nieuw platenlabel. De aankomende nieuwe telg zal worden uitgebracht door het rijzende label Mayway Records, waar Marble Sounds onder andere DIRK., Meskerem Mees en The Calicos vervoegt. Daarnaast maakte de booker van de band een carrièreswitch, waardoor de band een samenwerking aanging met het bekende Peter Verstraeten Agency.

Met “Quiet” lost de band een eerste voorproefje van het aankomende album, en wat ons meteen opvalt is dat de sound van de band eveneens onderhevig was aan wat veranderingen. We krijgen geen gitaren meer te horen, en deze werden vervangen door een trio van piano’s en strijkers. In een recent interview gaf de band te kennen dat deze lijn wordt doorgetrokken voor het volledig nieuwe album, dat bijgevolg gitaarloos zal zijn. Wij weten dit nieuw hoofdstuk alvast wel te appreciëren. De stem van zanger Pieter gidst ons door het dromerige nummer dat een zeer mooie opbouw kent. “Quiet” begint eenvoudig en klein, maar door de stelselmatige toename van de extra piano’s en percussie zit er voldoende variatie in en gaat het op geen enkel moment vervelen. Deze eerste worp maakt ons benieuwd naar het volledige album, en legt de lat der verwachtingen alvast hoog.

Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Features

Deze releases kan je kopen op Love Your Local Record Store op 20 juni 2020

Nu Record Store Day niet meer op de normale manier doorgaat, moeten de lokale organisaties op zoek naar oplossingen. In België en…
AlbumsRecensies

Marble Sounds - The Advice To Travel Light (★★★★): "Afgemeten opgewektheid"

Het is even geleden dat we nog nieuw werk kregen van Marble Sounds, de Belgische band die bij het grote publiek harten…
LiveRecensies

Luwten + And Then Came Fall @ Trefpunt: een mooie balans tussen wegdromen en dansen

  In het kleine concertzaaltje van Trefpunt in Gent stond gisteren een mooie double bill ingepland. Zowel het Nederlandse Luwten, met wie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.