Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bert Dockx – “Big Dreams”

© CPU – Jan Van Hecke

Bert Dockx is zonder twijfel een van de meest actieve muzikanten van de voorbije jaren. Naast zijn solowerk, is de man actief in bands zoals Dans Dans, Flying Horseman en jazzband Ottla. Al deze groepen brachten in de afgelopen jaren nieuwe muziek uit. Op 18 maart is het de beurt aan het tweede soloalbum, dat Safe zal heten en zal worden uitgebracht op het mooie Unday Records. Dat label bracht recent nog de nieuwe albums van Intergalactic Lovers en Jan Verstraeten op de markt, en zette 2022 dus heel sterk in.

Nadat we eerder kennis mochten maken met singles “Palmares” en “Pit”, krijgen we nu met “Big Dreams” een derde voorproefje van het album. Het nummer doet z’n naam alle eer aan en laat ons heerlijk wegdromen. De klank van de gitaar zit perfect. Het zacht, strelende getokkel zet het geheel teder in gang. Wanneer de zang en ondersteunende backing vocals worden toegevoegd, kunnen we de ogen helemaal sluiten. De rust is ons echter niet gegund, en na twee derde van het nummer schakelt Dockx meteen enkele versnellingen hoger. Luidruchtige gitaren weten ons op een aangename manier te verrassen en brengen het geheel naar een hoogtepunt om daarna in rust af te sluiten. Na drie fantastische singles kijken we reikhalzend uit naar wat moois het album nog in petto zal hebben.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Bert Dockx @ Theresia: Detailwerk, klein en groots

Bert Dockx spendeerde zijn eerste jaren in de muziekwereld bij bands als Flying Horseman en Dans Dans. Sinds enkele jaren heeft hij…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bert Dockx: 'Voor mij is jazz zowel een genre als een mentaliteit'

Bert Dockx, de man achter Dans Dans, Flying Horseman en Ottla, zit niet stil. Naast de bloeiende projecten waar hij deel van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bert Dockx - Safe (★★★★): Intense warme schoonheid

Muzikale duizendpoot Bert Dockx brengt wederom nieuw werk uit. De man speelt onder andere bij Flying  Horseman, Dans Dans en Ottla. Al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.