Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bert Dockx – “Big Dreams”

© CPU – Jan Van Hecke

Bert Dockx is zonder twijfel een van de meest actieve muzikanten van de voorbije jaren. Naast zijn solowerk, is de man actief in bands zoals Dans Dans, Flying Horseman en jazzband Ottla. Al deze groepen brachten in de afgelopen jaren nieuwe muziek uit. Op 18 maart is het de beurt aan het tweede soloalbum, dat Safe zal heten en zal worden uitgebracht op het mooie Unday Records. Dat label bracht recent nog de nieuwe albums van Intergalactic Lovers en Jan Verstraeten op de markt, en zette 2022 dus heel sterk in.

Nadat we eerder kennis mochten maken met singles “Palmares” en “Pit”, krijgen we nu met “Big Dreams” een derde voorproefje van het album. Het nummer doet z’n naam alle eer aan en laat ons heerlijk wegdromen. De klank van de gitaar zit perfect. Het zacht, strelende getokkel zet het geheel teder in gang. Wanneer de zang en ondersteunende backing vocals worden toegevoegd, kunnen we de ogen helemaal sluiten. De rust is ons echter niet gegund, en na twee derde van het nummer schakelt Dockx meteen enkele versnellingen hoger. Luidruchtige gitaren weten ons op een aangename manier te verrassen en brengen het geheel naar een hoogtepunt om daarna in rust af te sluiten. Na drie fantastische singles kijken we reikhalzend uit naar wat moois het album nog in petto zal hebben.

Facebook / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single wåvery - "Safe"

Jessie Thijs nam de afgelopen jaren de tijd om zichzelf als artiest verder te zoeken en heeft zich gevonden. Als wåvery betoverde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Vincent de Boer - "Big Dreams" (feat. Surf)

Vincent de Boer is een 22-jarige muziekproducer en rapper uit Groningen, Nederland. De Boer werd eerst bekend als muziekproducer, maar bracht onlangs…
InstagramLiveRecensies

Dans Dans @ Handelsbeurs: Over de grenzen van genres heen

Sommige bands zijn gevormd om hun muziek live te brengen en zalen omver te blazen. Wij rekenen Dans Dans tot deze categorie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.