Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa – “bbycakes” (feat. Lil Uzi Vert, PinkPantheress & Shygirl)

© CPU – Jan Van Hecke

Weinig artiesten zijn de naam muzikale duizendpoot zo waardig als Mura Masa, het pseudoniem van de 25-jarige Alex Crossan. Met zijn eerste album Mura Masa brak de Brit wereldwijd door met hits als “Love$ick” en “Firefly”. Wie verwachtte dat hij met zijn live act op het podium tegen de lamp zou lopen had het goed mis. In plaats van op een knopje te drukken en de zangeressen al het werk te laten doen, speelt hij de studioversies van zijn nummers vlekkeloos na. Nonchalant switcht hij van keyboard naar gitaar en naar drums terwijl hij het publiek in een constante toestand van extase houdt.Toen hij besefte dat het label ‘EDM dude’ hem permanent dreigde te definiëren maakte hij een muzikale U-bocht met R.Y.C. Hier liet hij zich inspireren door zijn tieneridolen Joy Division, New Order en Slowdive. Het resultaat werd een experimenteel indierockalbum boordevol gitaargeweld. Zijn laatste single “2gether” klonk dan weer een beetje als een mix tussen zijn laatste twee albums. Op de nieuwe single “bbycakes”, een samenwerking met een heuse bende supersterren, lijkt Mura Masa zijn oude zelve echter weer volledig te omarmen.

We horen al meteen dat de oude Mura Masa zo goed als helemaal terug is. Hoewel hun aanwezigheid niet zo overdonderend is als op zijn vroegere dance hits, maken de Caraïbische keyboardklanken waar we hem voor kennen hun welverdiende comeback. Over die tropische symfonie horen we een gezellig duetje met een ingetogen Lil Uzi Vert en een autotune smullende Shygirl. Terwijl we ons mentaal al op een zonnig strand begeven, duikt PinkPantheress plots op om ons nog vrolijker te maken. Als dwazen doet ze ons glimlachen met haar kristalheldere stem. Het onschuldige temperament dat ze met haar engelenzang opwekt, contrasteert als zwart op wit met de grime bas die ons naar het slot van de bridge begeleidt. Theoretisch gezien zouden de twee niet mogen mixen, maar de praktijk kan soms wonderen doen.

Wanneer een versnellend kickdrumritme hint naar een nekbrekende drop, horen we in plaats daarvan nog een solo van Lil Uzi Vert. Boos zijn we niet, maar toch een beetje teleurgesteld. In plaats van een epische climax, krijgen we een gerecycleerde versie van het begin. Onze uiteindelijke conclusie is dat Mura Masa zijn magic touch zeker niet heeft verloren, want melodisch zit alles nog altijd snor. Misschien is hij gewoon zo bang van die EDM-sticker dat hij ‘de drop’ als de dood vermijdt? Joost mag het weten. Als we hem een wijze raad mogen geven, is het om er gewoon voor te gaan. Zelfs de meest vastberaden EDM-hater snakt af en toe wel eens naar een guilty pleasure!

Wil je Mura Masa live in actie zien? Op zondag 12 juni 2022 treedt hij alvast op op Best Kept Secret in Nederland.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

slowthai - UGLY (★★★★★): Lelijkheid op het allermooist

Wij weten niet zo goed wat het is, maar we raken altijd in de ban van artiesten die overduidelijk een gekwelde ziel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single slowthai - "Feel Good"

We gaan allemaal wel eens door een periode waarin niets echt lekker lijkt te gaan. Het voelt dan alsof vrijwel alles helemaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn - "Wiggy"

Soms komen er opkomende artiesten voorbij waarvan je weet dat hun toekomst ontzettend rooskleurig zal zijn. Een van die muzikanten is Gretel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.