banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mura Masa – “2gether”

© CPU – Jan Van Hecke

De Britse wonderknaap Mura Masa keert na goed anderhalf jaar nog eens terug met nieuwe muziek. Het muzikale alterego van Alex Crossan werd dankzij nummers als “Lovesick” en “Firefly” wereldberoemd en zijn debuutplaat kon zelfs enkele nominaties voor de Grammy’s in de wacht slepen. Begin vorig jaar bracht Mura Masa met R.Y.C. een ambitieuze opvolger uit waarop hij het iets ruiger en minder dansbaar aanpakte, maar wel kon scoren bij een iets alternatiever publiek. Het laatste jaar verdween Mura Masa nooit echt van de radar door als producer hier en daar wat nummers van andere artiesten in goede banen te leiden, maar tegelijk werkte de Brit ook aan eigen materiaal. Een van die nieuwe schepsels ziet vandaag het levenslicht met de verbindende titel “2gether”.

“2gether” bouwt verder op hetzelfde elan waarmee hij op R.Y.C. al wist te overtuigen, maar dan met een aantal nieuwe accenten die het geheel nog wat opfrissen. De ruige popsong geeft zoals verwacht niet meteen al zijn geheimen prijs en bloeit pas halverwege echt open. Uiteindelijk volgt er een drop, die dankzij het verlagende tempo iets plagends heeft en je zenuwstelsel op scherp zet. Bij de rauwe intensiteit van het nummer draagt ook de zangstem van nobele onbekende Gretel Hänlyn bij en dat maakt “2gether” heel ontwapenend. Voor je het weet, is “2gether” alweer gedaan en kijken we met veel spanning uit naar het nieuwe hoofdstuk van Mura Masa.

Gisteren werd Mura Masa aangekondigd voor Best Kept Secret in Nederland. Of de Brit volgende zomer ook op een Belgisch festival te zien zal zijn, is voorlopig nog niet bekend.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1453 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

PinkPantheress - to hell with it (★★★★): De geboorte van een fenomeen

Deze zomer debuteerde PinkPantheress met het nummer “Break it Off”. Enkele maanden later heeft ze bijna tien miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao - "She Abunai" (feat. Mura Masa & bülow)

Tot haar zeventiende woonde Alice Longyu Gao in China, maar daarna verhuisde ze naar de Verenigde Staten om haar dromen als artiest…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Best Kept Secret lost groot deel line-up voor 2021 met o.a. Jamie xx, Massive Attack en Fontaines D.C.!

Normaal gezien zouden de Beekse Bergen dit weekend weer het walhalla van de alternatieve muziekliefhebbers worden in de lage landen. Best Kept…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.