Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Nakanegh Dich”

Tot voor kort bracht Mdou Moctar zijn muziek aan de man door ze te uploaden op oude Nokia telefoons en ze zo door te verkopen, en kon hij enkel geïnterviewd worden als hij in de buurt was van een woestijnstadje met bereik. Ja, zo authentiek is de muziek van deze Nigerees, al bracht de release van Afrique Victime daar vorig jaar wel verandering in. Het album werd internationaal opgepikt en eindigde in zowat elk noemenswaardig eindejaarslijstje helemaal bovenaan. Het leverde de Afrikaanse Jimi Hendrix – want ja, dat is zijn bijnaam – wereldwijde faam op. Dat zorgde er bijgevolg voor dat de mannen tegenwoordig de wereld mogen rondreizen, en dat gebeurt nu ook al met nieuwe muziek.

Nu ja, helemaal nieuw is “Nakanegh Dich” niet echt. Het meer dan vier minuten lange nummer is nog steeds afkomstig uit het tijdperk van Afrique Victime en zal komende vrijdag op de deluxeversie van de plaat verschijnen. Dat doet natuurlijk niet af aan de kwaliteit, want met deze creatie schotelt de Touaregband ons wederom een pareltje voor. Het is in elk geval geen wonder dat Mahamadou Souleymane de bijnaam van Hendrix draagt, want al vanaf de eerste seconden is de vergelijking duidelijk hoorbaar. Geleidelijk aan stijgt de temperatuur en gaat ook het tempo de hoogte in. Dat zorgt er meteen ook voor dat we ons terug in de woestijn wanen, waar Afrique Victime de plak zwaait. Gigantisch sfeervol, uiterst scherp en vooral heel fijn. Mdou Moctar is met andere woorden zo’n band waar je mond van openvalt.

Op 1 april speelt Mdou Moctar in Het Bos te Antwerpen, een dag later staat de band in een uitverkochte AB Club. Op 1 mei speelt het viertal dan weer in De Grote Post in Oostende.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2091 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Imouhar"

‘De Jimi Hendrix van de woestijn’ is een titel die je niet zomaar verdient, maar Mdou Moctar gaat er toch al enige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Funeral for Justice"

Nu de filmwereld opnieuw gefascineerd is door barre woestijnen en verzengende hittegolven dankzij het tweede deel van Dune, voelen we ons gereed…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.