Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cassyette – “Mayhem”

Dat de Britse zangeres Cassyette een frisse kijk heeft op punkmuziek valt niet te ontkennen. Ze speelt niet in op de huidige trends die rondgaan maar creëert volledig haar eigen ding. Ze bracht haar debuutsingle “Jean” uit in 2019 en heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Cassyettes geluid is tegenwoordig een stuk donkerder en bozer dan in haar Jean-tijdperk. Toen ze opgroeide, luisterde de zangeres naar artiesten zoals Evanescence, Paramore, Slipknot en Bring Me The Horizon. De invloed van deze artiesten is onmiskenbaar te horen op elk van haar nummers. Nu brengt de Britse haar eerste song van 2022 uit, genaamd “Mayhem”. Deze release komt samen met de aankondiging van haar eerste UK Headline-tour. Onlangs zagen we haar nog als voorprogramma van Frank Carter And The Rattlesnakes op hun Sticky Tour, met wie ze ook het nummer “Off With His Head” uitbracht.

Met gitaren die zo uit de jaren 80 gegrepen konden zijn, start Cassyette haar nieuw door punk beïnvloed nummer. “Mayhem” vertelt het verhaal van een liefde die haar doel voorbij geschoten is en enkel chaos als gevolg kent. Niets duurt eeuwig, bevestigt Cassyette met haar nieuwe track. Haar stem doet hard denken aan P!nk in combinatie met harde gitaren die samen van “Mayhem” een kwetsbaar nummer maken. Het is misschien wel haar emotioneelste nummer tot nu toe. De elektro-elementen die voorheen vaak gebruikt werden, horen we hier slechts miniem terug maar de Britse zangeres bewijst nogmaals dat ze veel aankan en niet bang is om iets nieuws te proberen. Voorlopig is nog niets bekend over een tour in Europa maar als ze muziek zoals dit blijft uitbrengen, hopen we dat een Europese tour er snel aankomt.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

106 posts

About author
meisje met grote dromen
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes - "Off With His Head" (feat. Cassyette)

15 oktober nadert en daarmee ook het nieuwe album van Frank Carter & the Rattlesnakes, getiteld Sticky. De titelsong van de plaat…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 1 – 7 februari

De eerste week van februari was niet zo’n speciale week maar er kwamen wel weer veel filmpjes uit. Ook moesten we afscheid nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.