Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Carter & the Rattlesnakes – “Off With His Head” (feat. Cassyette)

© CPU – Nathan Dobbelaere

15 oktober nadert en daarmee ook het nieuwe album van Frank Carter & the Rattlesnakes, getiteld Sticky. De titelsong van de plaat kregen we al van de band cadeau, samen met twee singles – “My Town” en “Go Get a Tattoo” – die aantonen dat samenwerkingen met andere artiesten ook binnen haar mogelijkheden ligt. Het meest recent uitgebrachte nummer op Sticky getuigt eveneens van een geslaagde coöperatie, ditmaal met eigenzinnige rockster Cassyette.

In “Off With His Head” spelen gitaren en drums opnieuw een hoofdrol, al wordt het nummer vooral gedragen door de sterke stemmen van Cassyette en Carter zelf. Hoewel de tekst ‘Off with his head / Off with his head / Off with his head’ eerder melodieus gescandeerd wordt dan echt gezongen, raakt Cassyette perfect de noten waar Frank Carter niet bij kan. Tegelijkertijd creëert de frontman van The Rattlesnakes een diepte die het nummer zijn kracht geeft. Het lied krijgt bovendien bij momenten een ietwat meer theatrale inslag die ons kippenvel bezorgt.

Dat “Off With His Head” live in de concertzalen zal leiden tot absolute overgave bij het publiek, is nu al zeker. Het nummer heeft alles wat daarvoor nodig is: kracht, drama, rebellie en een stuk tekst dat erom vraagt meegeschreeuwd te worden. Smeer die stembanden dus al maar in, want op 15 februari maakt Frank Carter & the Rattlesnakes La Madeleine in Brussel onveilig.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 1): Goede vrijdag

Terwijl menig kind en gezin dit weekend paaseitjes zal rapen, zoeken wij op Paaspop drie dagen lang naar de meest diverse groepen….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Frank Carter & The Rattlesnakes @ La Madeleine: Vakkundig afgebroken tot op de funderingen

Al sinds het begin van dit millennium timmert Frank Carter hard aan zijn muzikale pad. Wie ooit Gallows, Carters eerste band, aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.