Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Intergalactic Lovers – “Bobbi”

© CPU – Matthias Engels

Intergalactic Lovers hoort sinds 2011 tot het vaste meubilair van de Belpop. In dat boerenjaar scoorden ze namelijk hits met tracks als “Delay” en “Shewolf”, de start van een succesvolle carrière, zo bleek. Hun laatste, derde, plaat uit 2017 werd echter al wat lauwer onthaald, waarna het muzikale kaarsje van de band rond Lara Chedraoui wat uitdoofde. Uit de media verdween ze nooit. Chadraoui is namelijk altijd een geliefkoosd mediafiguur gebleven in programma’s van onder andere StuBru, maar ook VRT schakelde haar eerder dit jaar in voor een reeks rond de aanslagen in Brussel. “Bobbi” is nu de eerste single van de band in ongeveer vier jaar tijd; een eeuwigheid in het muziekwereldje. Is er nog plek voor Intergalactic Lovers?

Meteen met de deur in huis vallen, ja, die plek is er nog. Op “Bobbi” zweeft de band tussen het opgewekte van de Lovers hun eerste twee platen en het duistere van Exhale. We worden om de oren geslagen met drum- en synthgeluiden, waardoor de track helaas wat artificieel aanvoelt. Gelukkig is er nog steeds het meeslepende stemgeluid van Chedraoui dat tijdloos is en waarmee ze zelfs “Broeder Jakob” als zoete broodjes zou kunnen verkopen. Studio Brussel stond gisteren te popelen om de track ‘Catch of the Day’ te maken, dus we mogen ons deze zomer hoogstwaarschijnlijk aan heel wat “Bobbi”-spins verwachten.

We hebben Intergalactic Lovers – oprecht – gemist. De stem van Chedraoui ‘killed before’, en ‘will do it again’. Hopelijk horen we op toekomstige singles alsnog wat meer hun Belpop-kant naar voren komen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

131 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 1): Gezapig opwarmen

Op de line-up van het dorpsfestival Rock Olmen stond heel wat moois. Zowel van eigen Kempische makelij als vanuit andere contreien. De…
InstagramLiveRecensies

Cactusfestival 2022 (Festivaldag 1): De ramp en de genezing

Na enkele jaren afwezigheid door een alom bekend virus ging het Brugse Cactusfestival gisteren eindelijk weer van start. Het feeërieke Minnewaterpark is…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.