Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Intergalactic Lovers – “Bobbi”

© CPU – Matthias Engels

Intergalactic Lovers hoort sinds 2011 tot het vaste meubilair van de Belpop. In dat boerenjaar scoorden ze namelijk hits met tracks als “Delay” en “Shewolf”, de start van een succesvolle carrière, zo bleek. Hun laatste, derde, plaat uit 2017 werd echter al wat lauwer onthaald, waarna het muzikale kaarsje van de band rond Lara Chedraoui wat uitdoofde. Uit de media verdween ze nooit. Chadraoui is namelijk altijd een geliefkoosd mediafiguur gebleven in programma’s van onder andere StuBru, maar ook VRT schakelde haar eerder dit jaar in voor een reeks rond de aanslagen in Brussel. “Bobbi” is nu de eerste single van de band in ongeveer vier jaar tijd; een eeuwigheid in het muziekwereldje. Is er nog plek voor Intergalactic Lovers?

Meteen met de deur in huis vallen, ja, die plek is er nog. Op “Bobbi” zweeft de band tussen het opgewekte van de Lovers hun eerste twee platen en het duistere van Exhale. We worden om de oren geslagen met drum- en synthgeluiden, waardoor de track helaas wat artificieel aanvoelt. Gelukkig is er nog steeds het meeslepende stemgeluid van Chedraoui dat tijdloos is en waarmee ze zelfs “Broeder Jakob” als zoete broodjes zou kunnen verkopen. Studio Brussel stond gisteren te popelen om de track ‘Catch of the Day’ te maken, dus we mogen ons deze zomer hoogstwaarschijnlijk aan heel wat “Bobbi”-spins verwachten.

We hebben Intergalactic Lovers – oprecht – gemist. De stem van Chedraoui ‘killed before’, en ‘will do it again’. Hopelijk horen we op toekomstige singles alsnog wat meer hun Belpop-kant naar voren komen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

126 posts

About author
Managet en boekt als OENGER, is Cultuurmanager vermomd als ambtenaar.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2021FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2021 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2021

Twee weken geleden schotelden we jullie de twintig beste Belgische albums van het afgelopen jaar voor, maar er werd veel meer moois…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DVKES - Echoplasm (★★★★): Oscar voor beste vrouwelijke bijrollen

Stond met een dikke V aangevinkt op onze wachtlijst: Echoplasm, de nieuwe plaat van de Antwerpse band DVKES. Hun bejubelde debuut Push…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.