Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Intergalactic Lovers – “Crushing”

© CPU – Leni Sonck

Het valt moeilijk in woorden te omschrijven hoe hard we de muziek van Intergalactic Lovers hebben gemist. Vier jaar moesten we geduldig wachten tot we iets nieuws van de dromerige synthpopgroep te horen kregen. Na een tijdje van stilzwijgen was het dan eindelijk zover: de Belgische band verraste ons onverwacht met hun nieuwe single “Bobbi“. Hun comeback was krachtiger dan ooit, want zoals altijd nam de mysterieuze stem van frontvrouw Lara Chedraoui ons mee op een heerlijke trip vol flinterdunne synthklanken. Het gaf ons een warm gevoel vanbinnen toen we dat typische geluid opnieuw hoorden, waardoor dat ons meteen deed snakken naar meer. Hun nieuwe single “Crushing” stilt die honger alvast lichtjes.

Lara’s zwoele stem die wordt gedragen door een mystieke ondertoon; meer is er niet nodig om onze aandacht vast te houden. We worden overmeesterd door nieuwsgierigheid naar de rest van het liedje, en maar goed ook, want hoe langer we luisteren, hoe meer de frontzangeres ons meeneemt in haar eigen geheimzinnige wereld. De melodie doorheen deze song is zo breekbaar en fragiel, waardoor Lara’s woorden nog krachtiger overkomen. Naar het einde toe lijkt het nummer langzaam maar zeker open te bloeien door er een subtiele beat aan toe te voegen, maar toch wordt de climax waarop we gehoopt hadden net niet bereikt. Al bij al lost deze single zeker en vast onze verwachtingen. Gelukkig kunnen we ons binnenkort verwachten aan een nieuw album LIQUID LOVE, waar “Crushing” zijn plaatsje op zal terugvinden.

Op 10 maart 2022 kan je Intergalactic Lovers live aan het werk zien in De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Foals, Intergalactic Lovers, Mitski en meer vervoegen line-up van Rock Werchter Encore 2022!

Rock Werchter beloofde een encore en die krijgen we ook op 26 juni. Het eenmalige eendagsfestival op de heilige Werchter weide kondigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.