Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Intergalactic Lovers – “Crushing”

© CPU – Leni Sonck

Het valt moeilijk in woorden te omschrijven hoe hard we de muziek van Intergalactic Lovers hebben gemist. Vier jaar moesten we geduldig wachten tot we iets nieuws van de dromerige synthpopgroep te horen kregen. Na een tijdje van stilzwijgen was het dan eindelijk zover: de Belgische band verraste ons onverwacht met hun nieuwe single “Bobbi“. Hun comeback was krachtiger dan ooit, want zoals altijd nam de mysterieuze stem van frontvrouw Lara Chedraoui ons mee op een heerlijke trip vol flinterdunne synthklanken. Het gaf ons een warm gevoel vanbinnen toen we dat typische geluid opnieuw hoorden, waardoor dat ons meteen deed snakken naar meer. Hun nieuwe single “Crushing” stilt die honger alvast lichtjes.

Lara’s zwoele stem die wordt gedragen door een mystieke ondertoon; meer is er niet nodig om onze aandacht vast te houden. We worden overmeesterd door nieuwsgierigheid naar de rest van het liedje, en maar goed ook, want hoe langer we luisteren, hoe meer de frontzangeres ons meeneemt in haar eigen geheimzinnige wereld. De melodie doorheen deze song is zo breekbaar en fragiel, waardoor Lara’s woorden nog krachtiger overkomen. Naar het einde toe lijkt het nummer langzaam maar zeker open te bloeien door er een subtiele beat aan toe te voegen, maar toch wordt de climax waarop we gehoopt hadden net niet bereikt. Al bij al lost deze single zeker en vast onze verwachtingen. Gelukkig kunnen we ons binnenkort verwachten aan een nieuw album LIQUID LOVE, waar “Crushing” zijn plaatsje op zal terugvinden.

Op 10 maart 2022 kan je Intergalactic Lovers live aan het werk zien in De Roma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Live /s Live kondigt Sheryl Crow, Passenger en meer aan!

Live /s Live is een relatief nieuw festival in ons landschap, dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en dat voor…
InstagramLiveRecensies

Intergalactic Lovers @ Ha Concerts: Bloedvaten gevuld met liefde

Over Belgen wordt wel eens gezegd dat ze weinig uitstraling hebben. Dat is hoe dan ook buiten Lara Chedraoui gerekend. De frontvrouw…
2022Features

De beste concertfoto’s van 2022 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2022: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.