Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juicy – “Treffles”

Waar r&b en klassieke invloeden elkaar ontmoeten, ontstaat iets dat we onmogelijk nog kunnen categoriseren. Het album van de Brusselse muzikale formatie Juicy had eerder deze maand moeten verschijnen, maar een inmiddels iets te bekende factor gooide roet in het eten. De release-shows werden uitgesteld en daarmee dus ook de datum van die langverwachte debuutplaat MOBILE. Om ons soelaas te brengen, krijgen we na “Love When It’s Getting Bad” en “You Don’t Have To Know” een derde voorproefje in de vorm van “Treffles” dat gepaard gaat met een naar goede gewoonte ietwat bizarre video.

Wat “Treffles” precies moet betekenen, blijft ons een raadsel, maar in de wereld van Sasha Vovk en Julie Rens is niks te gek voor woorden. Het nummer klokt onder de drie minuten af, maar bezorgt ons op zeer korte tijd wel een minstens zo boeiende trip. Het geheel is veel, overweldigend bijna, maar net daarin vinden de muzikanten een evenwicht. De song wordt voornamelijk gekenmerkt door het bijzonder aanstekelijke refrein dat ook nog eens heel wat attitude uitstraalt. Kort, maar krachtig dus, deze nieuwe van Juicy. Wie nog niet genoeg vraagtekens heeft na het eind van de song kan zich verdiepen in de absurde videoclip die wellicht nog minder duidelijkheid zal brengen en zo een geheel eigen sfeer weet neer te zetten.

Op 18 maart verschijnt MOBILE, het debuutalbum van Juicy. Enkele dagen later, op 25 maart, stellen ze hun plaat voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

649 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Juicy @ Ancienne Belgique (AB Box): Wereldklasse

Er is bijna geen plek in onze hoofdstad te vinden waar de Brusselse formatie Juicy de voorbije jaren niet speelde. Al negen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

JUICY - Cruelles Formes (★★★½): Artistiek hoogtepunt

Het muzikale duo JUICY groeide de voorbije jaren uit tot een van de spannendste acts uit onze hoofdstad. Met honderden optredens in…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Juicy: 'Misschien maken we ooit wel een opera'

Wat ooit begon als een project voor een expositie, groeide uit tot een van de spannendste muzikale acts uit onze hoofdstad. Vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.