Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juicy – “You Don’t Have to Know”

Het Brusselse muzikale duo Juicy breekt met alle genreconventies van hiphop en r&b en brengt zo een geheel eigen sound. Julie en Sasha hebben een achtergrond in klassieke en jazzmuziek, invloeden die ze dan ook maar al te graag gebruiken in hun hedendaagse composities. Samen met tal van fluitisten en strijkers doken ze de studio in om hun debuutplaat te voorzien van een instrumentaal tapijt om U tegen te zeggen. Na “Love When It’s Getting Bad“, krijgen we met “You Don’t Have to Know” een tweede puzzelstukje en alweer een bijzondere video die de huidige tijdsgeest perfect vastlegt.

“You Don’t Have to Know” zou zowaar constant achter elkaar afgespeeld kunnen worden zonder dat je het goed en wel beseft. Als een soort vicieuze cirkel waarin je blijft rondtollen, zoekend naar de uitgang neemt het duo je mee naar een duistere wereld waarin alles langzaamaan weer tot leven komt. De zanglijnen liggen over een verrassend muzikaal landschap waarbij het vooral de strijkers zijn die voor sfeer zorgen. Telkens wanneer je denkt eindelijk weer boven water te komen, word je in een nog diepere diepte meegesleurd. Nog meer dan op “Love When It’s Getting Bad” verraden de arrangementen het muzikale verleden van Julie en Sasha. Ze brengen dan ook r&b in een zeer kwaliteitsvol jasje met een duister randje waarmee ze onze aandacht moeiteloos vasthouden. In de gaten houden dus de komende tijd!

Op 4 februari 2022 verschijnt MOBILE, het debuutalbum van Juicy. Enkele dagen later, op 8 februari, stellen ze hun plaat voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

591 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Juicy @ Ancienne Belgique (AB Box): Wereldklasse

Er is bijna geen plek in onze hoofdstad te vinden waar de Brusselse formatie Juicy de voorbije jaren niet speelde. Al negen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

JUICY - Cruelles Formes (★★★½): Artistiek hoogtepunt

Het muzikale duo JUICY groeide de voorbije jaren uit tot een van de spannendste acts uit onze hoofdstad. Met honderden optredens in…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Juicy: 'Misschien maken we ooit wel een opera'

Wat ooit begon als een project voor een expositie, groeide uit tot een van de spannendste muzikale acts uit onze hoofdstad. Vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.