Nieuwe singles

Nieuwe single Juicy – “Love When It’s Getting Bad”

De Brusselse hiphop/r&b-formatie Juicy breekt op alle mogelijke manieren het stereotype beeld dat je van het genre hebt. Zo hebben Julie Rens en Sasha Vovk beiden een achtergrond in klassieke muziek en jazz en brengen ze bovendien ook heel wat soulinvloeden met zich mee. Om die veelheid aan mogelijkheden een vaste vorm te geven, werkte het duo samen met Jean-Marie Rens. Er werden zeven fluitisten en dubbel zoveel strijkers ingeschakeld om de nummers van Juicy te voorzien van een indrukwekkend muzikaal landschap. In het voorjaar van 2022 verschijnt hun debuutalbum MOBILE dat de nodige vertraging opliep door een welbekend virus. Met “Love When It’s Getting Bad” krijgen we alvast het eerste puzzelstukje in handen.

Op “Love When It’s Getting Bad” horen we meteen een rijke sound vol elektronische texturen. Een perfect visitekaartje van waar de band uit onze hoofdstad voor staat. Op de eerste single van hun aankomende album zingt het duo over huiselijk geweld, een moeilijke thematiek die nog steeds te vaak uit de weg gegaan wordt. Bij het nummer hoort een video waarin we een drieluik te horen krijgen met een overduidelijke hoofdrol voor “Love When It’s Getting Bad”. Via een reeks camera’s kijken we binnen bij een huis waar het allemaal verre van rozengeur en maneschijn is. Daarmee bewijst Juicy ook dat ze kinderen van hun tijd zijn: over-geïnformeerd, gedesillusioneerd, depressief en rebels. Dat vertaalt zich ook muzikaal, want we krijgen een spannende creatie te horen waarin organische klanken verweven zijn met elektronica. Af en toe krijgen we het gevoel dat we ergens binnenkijken waar we absoluut niet horen te zijn, vervolgens worden we bij de keel gegrepen en bevinden we ons plots in het oog van de storm. Hou ze in de gaten, want met wat we tot nu toe hoorden kunnen we alleen maar stellen dat de toekomst er wel eens bijzonder rooskleurig uit zou kunnen zien voor Julie en Sasha.

Op 4 februari 2022 verschijnt het langverwachte debuutalbum van Juicy, MOBILE.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

649 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Juicy @ Ancienne Belgique (AB Box): Wereldklasse

Er is bijna geen plek in onze hoofdstad te vinden waar de Brusselse formatie Juicy de voorbije jaren niet speelde. Al negen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

JUICY - Cruelles Formes (★★★½): Artistiek hoogtepunt

Het muzikale duo JUICY groeide de voorbije jaren uit tot een van de spannendste acts uit onze hoofdstad. Met honderden optredens in…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Juicy: 'Misschien maken we ooit wel een opera'

Wat ooit begon als een project voor een expositie, groeide uit tot een van de spannendste muzikale acts uit onze hoofdstad. Vorig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.