Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Blue Drift”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Aanstaande vrijdag kunnen de fans van White Lies hun hartje nog eens verwarmen aan een nieuw album van hun favoriete band. Toch kunnen we begrijpen dat ze een tikkeltje sceptisch zijn na wat de Britten ons de afgelopen jaren allemaal naar binnen hebben proberen te duwen. Met As I Try Not To Fall Apart lijken Harry McVeigh en zijn kompanen echter eindelijk die tweede adem te hebben gevonden. Voorafgaande singles als “I Don’t Want To Go To Mars” en “Am I Really Going To Die” voorspelden bijvoorbeeld al veel goeds, en ook het splinternieuwe “Blue Drift” kan ons vijf minuten lang bekoren.

White Lies volgt eigenlijk al jarenlang hetzelfde recept, maar tegenwoordig heeft het daar toch een frissere touch aan kunnen toevoegen. Met zijn nieuwste creatie volgt het drietal opnieuw het boekje, maar de elektronische toetsen die de zwoele bassen vergezellen en het catchy terugkerende gitaarriffje dat McVeighs herkenbare stemgeluid ondersteunt, mogen er dit keer zeker zijn. Toch is het vandaag vooral de grootsheid die centraal staat. Doorheen het nummer voel je al meteen aan dat “Blue Drift” opbouwt naar een gigantisch einde, wat uiteindelijk ook de kers op de taart blijkt te vormen. Eentje om live helemaal op los te gaan, want zo zien we al volle zalen meeklappen bij de break, om dan helemaal uit de bol te gaan tijdens de laatste minuut.

As I Try Not To Fall Apart verschijnt op 18 februari, waarna ze bij ons live te zien zullen zijn op vrijdag 8 april in Kunstencentrum Vooruit te Gent en op zaterdag 9 april in Trix te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meltheads - "White Lies"

Het aftellen naar het debuutalbum van Meltheads wordt ondertussen minder lang, want binnen iets minder dan twee maanden verschijnt Decent Sex. Het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.