Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “I Don’t Want to Go to Mars”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na een tijdje afwezigheid belooft 2022 opnieuw een vruchtbaar jaar te worden voor de mannen van White Lies. Dat de band voorlopig de grote successen van “Farewell to the Fairground“, “To Lose My Life“, “Bigger Than Us” en “Death” nog niet heeft kunnen evenaren, doet natuurlijk niets af aan het palmares van de Britten. Het drietal mag misschien al een beetje op retour zijn, laatste plaat FIVE mocht er op zich zeker zijn en ook de verwachtingen rond As I Try Not to Fall Apart liggen op zekere hoogte. Als eerste voorsmaakje kregen we enkele weken geleden al de titeltrack te horen. Deze wist ons nochtans niet omver te blazen, maar over het algemeen was het zeker een oké nummer. Het nieuwe “I Don’t Want to Go to Mars” kan ons gelukkig wel een pak zelfverzekerder overtuigen.

Een kleine vijf minuutjes weet White Lies ons in een baan om de aarde te sturen, waarin we vooral kunnen genieten van het grootse indierockgeluid dat de groep zich zo eigen heeft gemaakt. “I Don’t Want to Go to Mars” komt op gang met een scheurend gitaartje, een stevige drumbeat en de herkenbare stem van frontman Henry McVeigh. Toch zijn het de refreinen die ons het meest kunnen overtuigen, want daarin horen we de Britten op hun best. Zoals in hun hoogdagen zetten ze een meezingbaar en euforisch refrein op poten, dat voor grote zalen gemaakt lijkt te zijn. White Lies is met andere woorden terug van weggeweest met een meer dan degelijke single, waardoor we nu al vol verwachting uitkijken naar begin volgend jaar.

As I Try Not to Fall Apart verschijnt op 18 februari 2022. De band valt te spotten op vrijdag 8 april in Kunstencentrum Vooruit te Gent en op zaterdag 9 april in Trix te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1301 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

White Lies @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): De waarheid van het leven

Het begin van de Europese tour van White Lies liep niet van een leien dakje. De vrachtwagens met podiummateriaal bleken vast te…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview White Lies: 'Als de vlucht naar Mars de enige optie wordt, dan zijn we echt gedoemd'

In 2009 maakten we voor de eerste keer kennis met de jonge snaken van White Lies dankzij het album To Lose My…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The Sisters of Mercy, White Lies, Therapy? en De Mens op Suikerrock 2022

Nadat de organisatie van Suikerrock vorig week nog de komst van The Chemical Brothers bekend maakte, is het vandaag alweer tijd om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.