Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies – “Am I Really Going To Die”

© CPU – Cédric Depraetere

As I Try Not To Fall Apart”, “I Don’t Want To Go To Mars” en nu deze “Am I Really Going To Die”: positief ingesteld kun je de titels van White Lies’ laatste drie singles niet noemen, maar de muziek mag er zeker zijn. Met de laatste sprint richting album zes dat volgende maand verschijnt, schiet het Britse trio nogmaals een nummer de wereld in waarmee de fans zeker weer even zoet zijn.

De eerste tonen van “Am I Really Going to Die” klinken niet zoals we White Lies kennen: in plaats van een stevige aftrap met gitaar of drums, wordt de klassieke piano van stal gehaald. Frontman Harry McVeigh klinkt niet meteen zoals we zijn stem gewoon zijn, wat ons zelfs even deed twijfelen of we wel het juiste nummer hadden opgezet. Een minuutje verder klinkt het al helemaal anders: de gitaar wordt met enige Prince-vibes ingezet, waarmee duidelijk wordt dat het trio niet van koers is veranderd en de toon vanop de eerdere twee singles mooi doorzet. Gedurende vijf minuten volgen we bij een herkenbare sound het verhaal van een man die zijn levenseinde probeert te voorkomen: de band bewijst met een knappe tekst alweer dat ze op dat vlak zeker niet moeten onderdoen voor de doorsnee indierockband. 

Stemtechnisch en ritmisch is het nummer sterker dan wat we eind vorig jaar hoorden, al blijft “I Don’t Want To Go To Mars” onze voorlopige favoriet. Een meezinger zal deze derde single niet worden, vrezen we, maar het doet onze verwachtingen voor album zes ook niet meteen kelderen.

As I Try Not To Fall Apart verschijnt op 18 februari, waarna ze bij ons live te zien zullen zijn op vrijdag 8 april in Kunstencentrum Vooruit te Gent en op zaterdag 9 april in Trix te Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deaf Havana - “Going Clear”

Het was al van voor de eerste lockdown geleden dat we nog nieuw studiomateriaal kregen van Deaf Havana, en dat bleek vorig…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Miynt – “Station station”

Al sinds 2015 brengt de veelzijdige Zweedse Miynt steevast singles uit met onheilspellende popsoundscapes en zoemende gitaar. In 2019 bracht de artieste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA – “Heathens”

De jonge Noorse Aurora Aksnes, oftewel de idiosyncratische AURORA, brengt met haar nieuwe single “Heathens” het derde nummer uit van haar verwachte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.