Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fivio Foreign, Kanye West & Alicia Keys – “City of Gods”

Februari is Black Future Month, met Kanye West die zichzelf geroepen voelde om daarin het voortouw te nemen. Zo zal hij, nog meer dan anders, moeite doen om deze maand alle aandacht naar zichzelf te zuigen. Dat lukte hem enkele weken geleden al dankzij de singlecover van “Eazy” – het nummer viel vooral in negatieve zin op – maar nu zitten er nog meer plannen aan te komen. Zo verschijnt aanstaande woensdag zijn vierdelige Netflixdocumentaire Jeen-Yuhs en zou op 22 februari het vervolg op DONDADONDA 2, moeten volgen. Uit dat album krijgen we schijnbaar nu al een voorsmaakje, want “City of Gods” zou ook op de tracklist staan.

Samen met de Amerikaanse rapper Fivio Foreign, Playboi Carti en wereldster Alicia Keys brengt Ye nu dus “City of Gods” uit, een ode aan Foreigns thuisstad. Toch klinkt het allemaal een tikkeltje spectaculairder dan het effectief is. Zo hangt het nummer grotendeels aan elkaar vast door een sample van The Chainsmokers’ “New York City“, met daarover bars van de rappers. Gelukkig komen de twee wel goed overeen, gezien de ene al opdook op DONDA en Kanye de productie van de andere zijn nieuwste album op zich zal nemen. Dat resulteert in een energiek en degelijke track. Met adlibs van Playboi Carti – lees: de ‘what?’ aan het einde van elke zin – hebben de twee het over hoe ze de stad overnemen, geld, geweld, racisme en simpelweg gewoon het leven in New York. “City of Gods” is op die manier in elk geval al een veel beter nummer dan het belachelijke “Eazy”, waardoor het zinnetje ‘Ye is the GOAT’ gelukkig nog een beetje steek houdt.

Jeen-Yuhs is vanaf woensdag 16 februari te bekijken via Netflix. DONDA 2 zou op 22 februari moeten verschijnen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1410 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B - "Hot Shit" (feat. Kanye West & Lil Durk)

Het is ondertussen alweer vier jaar geleden sinds Cardi B’s debuutalbum Invasion of Privacy uitkwam. De plaat van de New Yorkse werd ontvangen met…
InstagramLiveRecensies

Alicia Keys @ Sportpaleis: Vlam in de pijp

Niemand zingt zoals Alicia Keys. Die zin had net iets beter gewerkt in het Engels, gezien “No One” na vijftien jaar nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza - "Monsters"

‘I’m friends with the monster that’s under my bed’, zong Rihanna in 2013. Net geen 10 jaar later is het onze eigen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.