Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vance Joy – “Don’t Fade”

© CPU – Chris Stessens

Er zijn maar weinig artiesten die van een druilerige dag, een zonnige dag kunnen maken. Vance Joy is een van deze artiesten. In 2013 leerde we de zeer goedlachse jongeman kennen met de wereldwijde hit “Riptide”. Vanaf dat moment ging het hard met de Australiër. In 2014 kwam zijn doorbraakalbum Dream Your Live Away uit en hij speelde op onwijs veel plekken in de wereld met deze plaat. Daarna moesten we even wachten op een nieuw album, maar uiteindelijk was daar Nation For Two. Ook dit album werd met open armen ontvangen door de fans en critici. Hij toerde met dit album de hele wereld rond en toverde bij veel mensen een glimlach op hun gezicht. En dat Vance houdt van de tijd nemen, lijkt inmiddels een feit, want opnieuw moesten we even wachten op nieuwe muziek. Pas in de lente van 2021 kwam “Missing Piece” uit en dit is de eerste single van het nog naamloze derde album. Nu komt daar een tweede puzzelstukje bij. 

“Don’t Fade” klinkt bij de eerste noten al anders dan we gewend zijn van Vance Joy. Het vrolijk stampende van “Missing Piece” wordt aan de kant gezet op deze nieuwste creatie en dat is best eventjes wennen. Natuurlijk horen we de kenmerkende pingelstijl die erg warm aanvoelt, maar wanneer de zang van Vance invalt, hoor je dat hij het van een hele andere kant benadert deze keer. Hij opent het nummer met een refrein en daardoor nestelt het zich gelijk vast in je hoofd. Wanneer het eerste couplet begint, komen de drums erbij die met een stuwende beat het lied wat schwung geeft. Het voelt dan ook gelijk aan als een klein intiem nummer. In het couplet kijkt hij terug naar een relatie die hij achter de rug heeft. Wanneer het refrein erbij komt, zing je dat met gemak mee omdat je het al eerder gehoord hebt aan het begin van het nummer. Dat is ook de kracht van zijn manier van schrijven: een refrein maken dat na een keer luisteren vast in je kop zit. “Don’t Fade” blijft echter in de resterende coupletten vlak en iets te netjes. Het refrein is sterk maar de coupletten vallen toch wat tegen. 

Het is dan wel weer fijn om Vance Joy bezig te zien, want we hebben er lang op moeten wachten. Met “Don’t Fade” weet hij echter nog niet echt te overtuigen. Het is alsof een kleurplaat te netjes wordt ingekleurd en dat is niet wat we gewend zijn bij de altijd vrolijke krullenbol Vance Joy. 

Facebook / Instagram

 

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

91 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Cyrus & Vance Joy - "Everybody Needs Someone"

Opgroeien als zusje en dochter van maakt het zelf doorbreken in de muziekwereld ofwel makkelijker ofwel juist moeilijker. Amerikaans zangeres Noah Cyrus,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Vance Joy - In Our Own Sweet Time (★★★½): Ontsnappen aan de tijd

De naam James Gabriel Keogh doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zing de openingszin van het nummer “Riptide” en je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Vance Joy - "Every Side Of You"

Vance Joy leerde we in 2013 kennen dankzij de wereldhit “Riptide”. Dat nummer is ondertussen goed voor 1,5 miljard streams en het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.