Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KOKOROKO – “Baba Ayoola”

Sinds de release van Gilles Petersons compilatiealbum We Out Here, duikt de achtkoppige afrobeatsensatie KOKOROKO overal op. De muziek van deze Londense band is steeds een prachtig uitgebalanceerde mix tussen jazz en West-Afrikaanse ritmes. Hun inspiratie halen ze bij iconen als Fela Kuti, Tony Allen en Ebo Taylor. Na “Carry Me Home”, krijgen we voor de tweede keer dit jaar een nieuw KOKOROKO-nummer te horen.

“Baba Ayoola” is, zoals we van de band gewend zijn, een enigszins spannend en broeierig klinkend nummer dat je niet anders dan heupwiegend kan beluisteren. De immer zachte en soothing samenzang wordt vergezeld door een typisch KOKOROKO-deuntje op de blazers, drums en een funky baslijn. We krijgen in de loop van het nummer echter ook vernieuwende elementen te horen, zoals een paar subtiele elektronische geluiden. Dit alles vormt samen een groovy en soulful geheel waar niets op aan te merken valt. Het octet blijft bescheiden experimenteren, vernieuwen en verbazen.

Wanneer we de opvolger van hun debuut-ep kunnen verwachten, is jammer genoeg nog onbekend. Wel staat (voorlopig) vast dat KOKOROKO op 28 januari 2021 te bewonderen zal zijn in Ancienne Belgique. Dat lijkt ons, gezien hun voortreffelijke livereputatie, een serieuze aanrader.

Instagram / Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ‘the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Angèle, alt-J, Goldband, NxWorries en meer naar CORE 2023!

Na een eerste geslaagde editie keert CORE volgende zomer terug naar het Brusselse Ossegempark en dat met een eclectische line-up met heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.