Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single No Frills – “Copy Cat”

© Andrew McGill

No Frills, een vierledige band afkomstig uit Toronto, brengt met “Copy Cat” de vierde single van hun debuutalbum Downward Dog uit. Dat album staat gepland voor release op 1 april 2022 en heeft als doel bedroompop te transformeren in iets veel expansievers. No Frills werd gevormd rond Daniel Busheikin in 2018 en is sindsdien uitgegroeid tot een prachtig project vol voelbare emotie, coole kleuren, leuke texturen en goede substantie. Busheikin startte met de band omdat ‘therapeuten erg duur zijn, maar liedjes schrijven is gratis’.

“Copy Cat” is een verleidelijk en introspectief nummer, geschreven en gezongen door synth-speelster Maddy Wilde, en gaat over afhankelijkheid, verbinding en identiteit. Het nummer biedt heldere en luchtige vocals die voortreffelijk aansluiten bij de melodieën gecreëerd door golvende synthesizertonen en wervelende lo-fi-gitaarintermezzo’s. No Frills weet op deze manier opnieuw een goed evenwicht te vinden tussen plezier en angst, en verbergt de donkere, emotionele kern van de liedjestekst door het vormen van een speelse atmosfeer. Met een even meeslepende videoclip die de boodschap van de songtekst door een levendige psychedelische lens vangt, is No Frills’ “Copy Cat” net zo leuk om naar te kijken als om naar te luisteren: een warme golf van groovy, charmante indierock, klaar om je dag op te fleuren.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Cosmos – “One Year Stand”

Frankie Cosmos brengt met het nummer “One Year Stand” hun eerste single van 2022 uit. De Amerikaanse rockgroep rond zangeres Greta Kline…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bummer Daze - "YKWIM"

Als je eens nood hebt aan een moment van introspectie, kan het misschien helpen om de bio van Bummer Daze te bekijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.