Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bummer Daze – “YKWIM”

Als je eens nood hebt aan een moment van introspectie, kan het misschien helpen om de bio van Bummer Daze te bekijken op zijn Spotifypagina. ‘I make music for simps’, vat hij kort samen. Hoe hardnekkig de ontkenningsfase ook mag zijn, vroeg of laat begrijpen we allemaal wat The Opposites bedoelde met “Sukkel Voor De Liefde”. Tim Mount, het brein achter dit soloproject, beleefde deze openbaring vorig jaar, toen hij zichzelf introduceerde met de hartbrekende debuutsingle “Let You Go”. Na bijna een half jaar wachten dachten we bijna dat het daarbij ging blijven, maar nu introduceert de Californiër eindelijk het vervolg, “YKWIM”.

Een warme golf van synthwarmte vult onze oren, maar maakt al snel plaats voor een optimistische gitaarriff. Meteen moeten we denken aan blink-182 en al hun tijds- en genregenoten, wiens nummers gretig werden gebruikt om de happy ending van een melige tienerfilm mee in te zetten. Toch valt hier weinig meligheid te bespeuren. De instrumentatie is eerder eenvoudig, met niet meer dan een gitaar, bas en drums. Het memorabelste element is echter zonder twijfel de synthmelodie, volledig ondergedompeld door een chorus geluidseffect. Harmonisch zit alles echter helemaal strak, terwijl de variatie tussen akkoordenprogressies het gevaar van langdradigheid elimineert. De dromerige zang, die dankzij een flinke spetter reverb als een echo door het heelal lijkt te glijden, betekent ten slotte de volledige overgave aan onvoorwaardelijke liefde. Laten we hopen dat we nog veel van Bummer Daze zullen horen, want zijn muziek masseert ons hart als geen andere, figuurlijk uiteraard.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bar italia - "Jelsy"

bar italia bezorgt de alternatieve scene de laatste jaren een frisse versie van alternatieve rock. De nummers van de band dagen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.