Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Retro Video Club – “Faking”

© Rory Barnes

Er zijn zo van die bands die je dankzij hun muziek meteen een goed gevoel kunnen geven. Retro Video Club is er daar ongetwijfeld één van. Met hit “Chemistry” krijgen de Schotten iedereen meteen aan het dansen en ook recente release “Boys Like Me” nestelt zich al snel in je gedachten om er vervolgens niet meer uit weg te slaan. Dat The Kooks hen mee op het podium neemt als special guest in Glasgow, hoeft dus niet te verbazen. Met “Faking” laat Retro Video Club bovendien opnieuw een oorwurm los op de wereld.

Hoewel het nummer over een break-up gaat en dus niet meteen het vrolijkste thema behandelt, neemt de band je van bij het begin mee in “Faking”. Dankzij het wat ruigere gitaarspel en de upbeat melodie houdt het viertal immers rock- en indie-elementen in een mooi evenwicht. Het resultaat is een meezinger waarop je ook wel wat energie kwijt kan. Tempowissels zitten er dan ook bijna niet in het nummer, dat stevig doordreunt tot het eind. De jongens van Retro Video Club hebben echter ook aan de live-uitvoering van “Faking” gedacht: halverwege het nummer trakteert de band ons op een drumbeat die er haast om schreeuwt meegeklapt te worden. Toch missen we hier en daar wat scherpte in de muziek of lyrics van het lied. Die had deze oorwurm extra krachtig kunnen doen klinken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

Momma – Household Name (★★★★): Klaar voor de grote doorbraak

Na een periode van twee jaar brengt de band Momma hun langverwachte album Household Name uit. De band, geleid door de twee…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Spacey Jane – Here Comes Everybody (★★★): De zomer blijft niet duren

In 2016 besloot een bende van vier vrolijke indierockers uit het Australische Perth een band te starten en daar hoor je ons…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Kooks - "Cold Heart"

Normaal gezien had The Kooks dit jaar op tour moeten trekken om de vijftiende verjaardag van succesalbum Inside In / Inside Out…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.