Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Retro Video Club – “Faking”

© Rory Barnes

Er zijn zo van die bands die je dankzij hun muziek meteen een goed gevoel kunnen geven. Retro Video Club is er daar ongetwijfeld één van. Met hit “Chemistry” krijgen de Schotten iedereen meteen aan het dansen en ook recente release “Boys Like Me” nestelt zich al snel in je gedachten om er vervolgens niet meer uit weg te slaan. Dat The Kooks hen mee op het podium neemt als special guest in Glasgow, hoeft dus niet te verbazen. Met “Faking” laat Retro Video Club bovendien opnieuw een oorwurm los op de wereld.

Hoewel het nummer over een break-up gaat en dus niet meteen het vrolijkste thema behandelt, neemt de band je van bij het begin mee in “Faking”. Dankzij het wat ruigere gitaarspel en de upbeat melodie houdt het viertal immers rock- en indie-elementen in een mooi evenwicht. Het resultaat is een meezinger waarop je ook wel wat energie kwijt kan. Tempowissels zitten er dan ook bijna niet in het nummer, dat stevig doordreunt tot het eind. De jongens van Retro Video Club hebben echter ook aan de live-uitvoering van “Faking” gedacht: halverwege het nummer trakteert de band ons op een drumbeat die er haast om schreeuwt meegeklapt te worden. Toch missen we hier en daar wat scherpte in de muziek of lyrics van het lied. Die had deze oorwurm extra krachtig kunnen doen klinken.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Kooks @ Vorst Nationaal: Geen naïviteit, enkel doorwinterde klasse

In 2006 schoot er een komeet recht naar de top van de hitparades. Helemaal uit het niks verscheen ze aan de sterrenhemel….
AlbumsRecensies

Motel Radio - The Garden (★★½): Braaf baken van positiviteit

De Amerikaanse indierockgroep Motel Radio is al sinds 2014 actief, maar waarschijnlijk zal de naam bij niet veel mensen een belletje doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.