Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Broken”

© Lillie Eiger

Er zijn weinig artiesten die ons zo instant vrolijk maken als Alfie Templeman. De negentienjarige zanger heeft al twee toffe ep’s uitgebracht, maar is nog aan zijn echte proefstuk toe. Op 27 mei verschijnt zijn debuutalbum Mellow Moon, waarmee hij zijn veroveringstocht ongetwijfeld verder zal zetten en kan bouwen op het succes van Forever Isn’t Long Enough. De combinatie tussen naïviteit en vastberadenheid gaat perfect gepaard met vrolijke melodieën, die door een vleugje melancholie nog een speciaal randje krijgen. Zijn vorige single “3D Feelings” hebben we al enthousiast onthaald, dus onze verwachtingen liggen inmiddels hoog bij deze jonge Brit.

We kunnen gelukkig opgelucht ademhalen, want Alfie Templeman lost met “Broken” wederom een zeer geslaagde single. Zelf ziet hij het nummer als een anthem voor leeftijdsgenoten, die zichzelf en al hun kantjes leren kennen. Dat jeugdig enthousiasme voelen we ook in de productie, waarbij de gitaarmelodie wel van Coldplay had kunnen zijn en met een goed ingezette basgitaar en gezellige drums die voor vakantiegevoelens zorgen. “Broken” heeft een gepolijste nonchalance en bevat alle elementen die hem snel een radiohit kunnen opleveren. Uitkijken naar het debuutalbum Mellow Moon dus.

Op maandag 28 maart staat Alfie Templeman in de AB Club.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1837 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Radin - "Broken"

De Amerikaanse singer-songwriter Joshua Radin is niet de bekendste in onze contreien. Toch is de kans groot dat je toch al één…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofía Valdés & Pink Sweat$ - "Broken"

We voorspellen Sofía Valdés al een tijdje een mooie toekomst, maar het blijft vooralsnog wachten op een echt grote doorbraak. Met ep’s Ventura en In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Haunted Youth - "Broken"

Het is misschien nog wat vroeg om het met honderd procent zekerheid te zeggen, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.