Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single RonnyHuana – “IN DE WEST”

RonnyHuana, de Belgische rapper-producer met Marokkaanse roots uit Brussel, heeft zijn derde single van 2023 uitgebracht. Hoewel hij al geruime tijd actief is in de Belgische hiphopscene en een trouwe fanbase heeft opgebouwd, blijft hij vernieuwen met zijn muziek. Ronny begon met heel weinig en heeft met zijn talent en doorzettingsvermogen een plek veroverd in de muziekwereld, maar blijft trouw aan zichzelf. Hij heeft samengewerkt met andere grootheden uit de Belgische hiphopscene, waaronder STIKSTOF en Zwangere Guy, die hem als een deel van hun ‘familie’ beschouwen.

Het nieuwe nummer “IN DE WEST”, heeft een vlotte oldschool beat met een iets meer melodische aanpak dan normaal. Het begint met een hook, wat niet gebruikelijk is voor Ronny’s nummers. De beat is al even aan het lopen voor we Ronny horen en bereidt de luisteraar voor op zijn typische verhalende stijl met als basis onderwerpen uit zijn leven in de westelijke wijken van Antwerpen, waar hij opgroeide en zijn weg vond. Het nummer heeft een rauwe en underground sfeer die perfect past bij Ronny’s stijl. Zoals we van hem gewend zijn, bevat het nummer slimme en vlotte rhymes die de fans van rauwe hiphop zeker zullen waarderen. Dit nummer past mooi samen met de eerste single van Ronny uit 2023 “MILLIMETER”, met elk een eigen donker karakter. De single die ertussen zat, “LOES II”, hoort er minder bij en is muzikaal stilistisch een compleet ander nummer.

RonnyHuana blijft ons verbazen met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en woordenschat. Met zijn derde single van 2023, “IN DE WEST”, laat hij zien dat hij nog steeds zijn stempel kan drukken op de Belgische hiphopscene. We zijn benieuwd naar wat Ronny nog meer voor ons achter de hand heeft en kijken uit naar zijn volgende release.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Couleur Café 2024 (Festivaldag 3): Rebelse broeihoop

Te midden van de Brusselse stedelijkheid is het Ossegempark in Laken een oase van rust. Het is dan ook niet voor niets…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

24 nieuwe namen voor Pukkelpop, met onder meer STIKSTOF, The Reytons en STAKE!

We hebben er bijna twee maanden op moeten wachten, maar vandaag steekt Pukkelpop toch nog eens zijn neus aan het venster. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JAZZ BRAK –"2024"

Brusselse rapper JAZZ BRAK kennen we als de wederhelft van Zwangere Guy en Astrofisiks in hun hiphopgroep STIKSTOF. Vorig jaar bewandelde JAZZ…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.