Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Pick Me Up”

© CPU – Joost Van Hoey

Eens als producer, dan weer vooral als artiest, de maskers waartussen muzikaal genie James Blake wisselt, staan hem allemaal even goed. Vorig jaar bracht de Brit zijn Friends That Break Your Heart uit en hoewel we niet meteen overdonderd waren door die plaat, leerde de tijd ons dat er toch meer onder het oppervlak zit. De innerlijke strijd tussen de nieuwsgierigheid naar de evolutie van de muzikant en het nostalgisch vasthouden aan zijn beginjaren, zorgt er meer dan eens voor dat we met verschillende brillen naar zijn werk kijken. Vandaag mogen we die brillen gebruiken om ons over zijn nieuwste single “Pick Me Up” te buigen, een nummer dat hij schreef naar aanleiding van de razend populaire serie Euphoria.

We kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat James Blake op deze gloednieuwe song bij momenten aan onze eigenste Tamino doet denken. Hoe dat precies komt, laten we je zelf ontdekken, maar de klankkleur van het nummer zit er ongetwijfeld voor iets tussen. Verder lijkt Blake vooral terug te grijpen naar de melancholie van zijn eerste muzikale creaties, wat wij met open armen ontvangen. De afwisseling tussen dromerige hoge tonen en ingetogen, diepe vocalen laten de song op het randje balanceren. Ondanks de link met Euphoria, blijft James Blake toch vooral trouw aan zichzelf en zal er ongetwijfeld een ontmoetingspunt ontstaan tussen fans van de serie en de muzikant. Een slimme zet als je het ons vraagt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Boeckner - "Euphoria"

Dan Boeckner heeft als frontman van Wolf Parade al fantastische muziek uitgebracht, maar wil het nu solo proberen onder de naam Boeckner….
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.