Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN – “Dode Bloem”

©CPU – Chris Stessens

Het was ondertussen alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van IKRAAAN hadden gehoord. De laatste echte singlerelease van De Nieuwe Lichting 2020-finaliste dateert dan ook al uit datzelfde jaar, al maakte ze vorig jaar wel nog de soundtrack van de spraakmakende Canvas-serie FC United. Talent was er met andere woorden in overvloed, door onder andere het feit dat de Mechelse haar hart op de tong draagt en van geen taboes moet weten. IKRAAAN weet je met andere woorden altijd te raken en helemaal mee te slepen in haar verhalen. En in dat verhaal begint nu een nieuw hoofdstuk. De zangeres trok zich maandenlang terug om te werken aan haar debuutplaat, waaruit we nu de eerste single te horen krijgen.

Op haar nieuwste creatie weet IKRAAAN wederom de gevoelige snaar te raken. ‘Heel mijn leven is een dode bloem / Geen lichtinval, dus val ik om’, zingt ze begeleid door een rustige gitaar. Ze doelt daarmee op het feit dat ze het moeilijk heeft om mee te draaien in de maatschappij en daarom een masker moet opzetten om aansluiting te vinden. Voor heel wat mensen ongetwijfeld een herkenbaar onderwerp, want het vergt bijzonder veel energie. De zangeres weet dat met “Dode Bloem” haast perfect om te zetten in muziek, waardoor het nummer niet alleen binnen de kortste keren in je hoofd blijft hangen, maar je ook bij de keel grijpt. Het heeft misschien even geduurd voor IKRAAAN haar neus nog eens aan het venster stak, maar met haar nieuwste single legt ze de lat meteen terug op gigantische hoogte. Wij zijn nu al benieuwd naar de rest van de plaat.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1678 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IKRAAAN - "Dans"

De ex-genomineerden van het tienerwoord van het jaar zeggen eigenlijk al genoeg: simp, bruh, sheesh. De liefde voor de Nederlandse taal is…
InstagramInterviewsUitgelicht

De Grote Beren van Morgen 2022: Porcelain id

We mogen met Dansende Beren dagelijks nieuwe nummers, albums en vooral ook nieuwe artiesten ontdekken. Sommige acts laten zo een grote indruk…
LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.