LiveRecensies

Brussel Brost 2021: Met grote onderscheiding geslaagd

© CPU – Kris Kellens

‘We mogen weer!’. Het optimisme spatte er gisteren op Tour & Taxis vanaf, want rond de 10.000 studenten konden gisteren hun academiejaar met een grote knal starten op het reuzegezellige Brussel Brost. Het studentenfestival blinkt elke editie weer uit met een fijne line-up met Brussels talent en andere fijne acts en dj’s. We trokken dus de festivalsite op en kunnen na een boeiende dag vol shows zeggen: Brussel Brost, met grote onderscheiding geslaagd!

Shaka Shams

© Bibiana Reis

De setting van de Stoemp Stage was ideaal voor het nieuwe rapwonder Shaka Shams. Ondanks dat zijn micro niet altijd mee wilde werken, deed hij een uitstekende job om zichzelf voor te stellen. Als winnaar van de eerste editie van Sound Track kreeg hij al een op maat gemaakt parcours, dat duidelijk zijn vruchten afwerpt. Zijn recente ep Action Only Volume 1 bleek ook live sterk en overtuigend over te komen, waardoor toch wel al een groot hoopje geïnteresseerden kwam piepen om onder andere op het duistere “Cut Zones” mee te viben. Taak dus perfect volbracht op het vroege uur, want een publiek bij veertien graden warm maken, is niet voor iedereen weggelegd.

Lũpḁ Gang Gang Quartet 

© CPU – Jan van Hecke

Het leuke viertal Lũpḁ Gang Gang Quartet is voor ons al lang geen onbekende meer en voor Brussel blijkbaar ook niet. Een mooi aantal verzamelde voor het Brik podium, waar ze met hun lichtjes chaotische mengelmoes aan genres kwamen optreden. Helaas bleek het bij momenten toch net iets te chaotisch door de middelmatige soundmix, waardoor de anders zo jazzy piano wat onderging tussen de rest. We weten wat ze in hun mars hebben, dus de omstandigheden maakten snel duidelijk dat ze er weinig aan konden doen. Gelukkig maakte hun oprechte enthousiasme veel goed, want elk nummer werd met veel passie en ziel gebracht.

Ikraaan 

Na een heel druk jaar vol optredens, was het dit jaar opvallend rustig rond de intrigerende artiest Ikraaan. Met goede redenen ook, want ze werkte aan haar langverwachte debuutalbum. Daarvan kregen we gisteren nog niets te horen en dus mochten we nog voor (wellicht) de laatste keer luisteren naar haar indrukwekkende debuut-ep. Helaas was het geluid ook bij haar niet optimaal, waardoor haar intieme trap-soul niet volledig tot zijn recht kwam en haar zeer persoonlijke teksten niet volledig verstaanbaar waren. Ook de niet al te warme temperaturen zorgden ervoor dat ze niet helemaal losging, zoals we haar dat al vaak zagen doen. Het publiek liet zich niet afschrikken door het geluid en kreeg als beloning zelf nog een kleine toegift in de vorm van “Vandaag”. Onze verwachting naar haar debuutalbum heeft er niet onder geleden, we kijken er zelfs nog een tikkeltje meer naar uit.

The Haunted Youth

© CPU – Nathan Dobbelaere

In Amerika weten ze ondertussen ook dat The Haunted Youth een band is om serieus in de gaten te houden, want de singles “Coming Home” en “Teen Rebel” haalden er al de radio. Ook in eigen land is er veel belangstelling voor de groep rond Joachim Liebens en dat bleek ook niet onterecht. De band wist gisteren mateloos te charmeren met een sterke liveset, waarin ze toonden al behoorlijk goed ingespeeld te zijn op elkaar. De setlist was bovendien ook zeer slim in elkaar gestoken, waardoor het publiek met veel aandacht bleef genieten van de band. Het vuurwerk op het podium tijdens het laatste nummer was er dus ook muzikaal, want alles klonk alsof ze al jaren grote hoofdpodia plat spelen. Het onuitgebrachte werk dat we gisteren al hoorden, stelt ons alvast gerust dat we ze gisteren niet voor de laatste keer op zo’n groot podium zagen.

High Hi 

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een blik op de drukke concertagenda van High Hi liet ons al vermoeden dat ze na deze drukke zomer hun set met de nodige routine gingen spelen. Met tweede album Firepool als houvast, kropen ze op het hoofdpodium en knalden ze van het begin tot het einde. Het charisma van frontvrouw Anne-Sophie Ooghe in combinatie met de bakken energie van haar bandgenoten Koen Weverbergh en Dieter Beerten bleek ook gisteren een gouden combinatie. Het foutloze concert werd ook overduidelijk gesmaakt door de aanwezigen, die met elk nummer een beetje losser werden en uiteindelijk bij hun hit “Daggers” meebrulden. High Hi blijft hoog scoren, vooral ook omdat de band live zeer goed klinkt en het ruwe van hun studioversies ook in een live setting naar voor laat komen.

Glints 

© CPU – Tuur Penninckx

Voor de finale apotheose rekende Brussel Brost op de meest Brits-Belgische rapper Glints. Ondertussen is zijn album al bijna twee jaar uit en hebben we dezelfde show al enkele keren gezien, maar toch slaagt Glints er keer op keer in om ons enthousiast te krijgen. De show leeft nog steeds van de energie van de rapper zelf, want die is zo aanstekelijke dat de menigte moeiteloos volgde op “Blank” of “Lemonade Money”. Het obligatoire “Bugatti”, uiteraard twee keer gespeeld, zoog op het einde de laatste flarden energie uit ieders lichaam terwijl klein vuurwerk de moshpits belichtten. We zijn dan ook razend benieuwd of zijn toekomstige projecten zijn huidig succes zal evenaren.

1756 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

LũpḁGangGang - Dopamine Overdose (★★★★): Geef ons meer!

LũpḁGangGang heeft een grote liefde voor het diepduiken in oude (al dan niet digitale) platenbakken. De leden vormden op minderjarige leeftijd op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Black Box Revelation, Whispering Sons, Noordkaap en meer voor Rock Olmen

Vorig jaar kreeg de Olmense festivalganger voor een eerste maal een volledig tweedaagse voorgeschoteld. Dat editie 2022 een succes mag genoemd worden,…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kim Gordon, High Hi en meer voor Cactusfestival 2023!

De vele festivalaffiches die ons land rijk is krijgen de dag van vandaag alsmaar meer vorm, zo ook die van Cactusfestival. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.