FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

IDLES, Balthazar, Lianne La Havas, Turnstile en zestig andere namen voor Rock Werchter 2022

©️ CPU – Joost Van Hoey

Begin deze week kregen we het nieuws dat Rock Werchter samen met Tomorrowland het Ossegempark overneemt eind mei om daar het nieuwe CORE festival te presenteren. Dat bleek weliswaar niet genoeg nieuws voor de organisatie van het grootste rockfestival van België, want vandaag wordt de line-up van hun editie in 2022 bijna volledig afgerond. Naar goeie gewoonte kunnen we weer smullen van heel wat namen met als opvallendste namen IDLES, Bazart, Leon Bridges, Michael Kiwanuka. Queens of the Stone Age moet dan weer van de affiche gehaald worden wegens gewijzigde tourplannen. Dit zijn alle namen:

Voor donderdag 30 juni zijn dat Rag’n’Bone Man, Lianne La Havas, Fontaines D.C., First Aid Kit, Carly Rae Jepsen, Black Pumas, RY X, Cigarettes After Sex, Altın Gün, Gang of Youths, Airbourne, The Dead South, White Reaper, Reignwolf, Yumi Zouma en Owenn.

Nieuw voor vrijdag 1 juli zijn Bazart, IDLES, Lous and The Yakuza, Miles Kane, Inhaler, Turnstile, girl in red, Parcels, STIKSTOF, RHEA, JC Stewart, The Chats, The Last Internationale, The Regrettes, Waterparks en MOLYBARON.

Het programma van zaterdag 2 juli wordt aangevuld met Anne-Marie, LP, Leon Bridges, Clairo, Goldband, Sabrina Claudio, Marcus King, Alec Benjamin, Pitou, KennyHoopla, POORSTACY, The Faim en Dea Matrona.

Balthazar, Disclosure, Michael Kiwanuka, MEUTE, Lost Frequencies Live, Kacey Musgraves, Jimmy Eat World, Big Thief, Modest Mouse, Joost, FEVER 333, Moses Sumney, Emma Bale, Jehnny Beth, Snail Mail, The Record Company, Dry Cleaning, Bartees Strange en Peach Tree Rascals komen op zondag 3 juli naar Werchter.

Eerder werden ook al Metallica, Red Hot Chili Peppers en anderen aangekondigd en vielen Faith No More en The Streets af van de line-up. Rock Werchter is dit jaar van 30 juni tot en met 3 juli. De ticketverkoop is reeds gestart, tickets op zondag en vrijdag zijn uitverkocht. Hieronder vind je ook nog eens de poster met alle namen en de podiumverdeling. Meer info op de website van het festival!

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Donderdag 30 juni: AirbourneAltın Gün – Beck – Black PumasCarly Rae JepsenCigarettes After SexThe Death SouthFirst Aid KitFontaines D.C.Gang of Youths – HAIM – Lianne La HavasOwenn – Pearl Jam – PIXIES – Rag’n’Bone ManReignwolfRY X – The War on Drugs – White ReaperYumi Zouma

Vrijdag 1 juli: alt-J – BazartThe Chatsgirl in red – Greta Van Fleet – IDLESInhalerJC StewartThe Last Internationale – Lewis Capaldi – Lous and The Yakuza – Metallica – Miles Kane – Moderat – MOLYBARONParcelsThe Regrettes – Sam Fender – STIKSTOFTurnstileWaterparks

Zaterdag 2 juli: Alec BenjaminAnne-Marie – Bicep Live – ClairoDea MatronaThe FaimGoldband – Imagine Dragons – Jamie xx – Jorja Smith – KennyHooplaLeon BridgesLP – Måneskin – Marcus King – Nothing But Thieves – Pitou – Phoebe Bridgers – POORSTACYSabrina Claudio – Twenty One Pilots – YUNGBLUD

Zondag 3 juli: BalthazarBartees StrangeBig ThiefDisclosureDry CleaningEmma BaleFEVER 333Jehnny BethJimmy Eat WorldJoostKacey Musgraves – Keane – Lost Frequencies LiveMichael KiwanukaMEUTEMoses SumneyPeach Tree Rascals – Polo G – The Record Company – Red Hot Chili Peppers – Royal Blood – Snail Mail – Sum 41 – The Killers

3368 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2022 maakt affiche compleet met The Kid LAROI, SONS, Glints en meer!

Veel nieuws uit het kamp van Rock Werchter de afgelopen weken, want nadat het festival een tijdje geleden een pak namen aan…
Festivalnieuws

Within Temptation op Graspop Metal Meeting 2022 nadat Faith No More tour cancelt

Slecht festivalnieuws vandaag voor fans van Faith No More, want zij zullen nog een tijdje moeten wachten om hun favoriete band aan…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

The War On Drugs, Royal Blood en nog drie nieuwe namen voor Rock Werchter 2022!

De sint komt dit jaar wat vroeger in Werchter en brengt maar liefst vijf cadeautjes mee voor het jaarlijkse festival dat daar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.