FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Balthazar, Whitney, Oh Wonder en meer voor Cactusfestival 2022!

© CPU – Joost Van Hoey

Als we de virologen en festivalorganisatoren mogen geloven, dan zal de zomer van 2022 er weer eentje worden zoals we die altijd gewoon waren. Het regende zo bijvoorbeeld de afgelopen weken aankondigingen voor festivals in binnen- en buitenland, en dus kan Cactusfestival niet achterblijven. Nadat het Brugse festival eerder al de komst van Robert Plant & Alison Krauss, Ben Harper & The Innocent Criminals en Richard Hawley bekend maakte, komen daar nu vijf splinternieuwe namen bij.

Zo komen we vandaag te weten dat onze nationale trots Balthazar het festival op zondag 10 juli zal afsluiten. Na twee uitverkochte Lotto Arena’s mogen we wel zeggen dat de machine sinds Sand weer helemaal op volle toeren draait, waardoor de band die headlinerplek zeker verdient. Maarten Devoldere en Jinte Deprez worden op die dag ook vergezeld door de mannen van Supergrass, die hun comeback in 2020 in het water zagen vallen door de coronacrisis. We hopen dan ook dat hits als “Alright” en “Pumping On Your Stereo” anno 2022 wel kunnen worden meegezongen. Daarnaast krijgt Brugge op de slotdag ook bezoek van huisband The Tallest Man on Earth en zullen de mannen van Whitney het zonnige Chicago inruilen voor het Minnewaterpark.

Naast deze vier toppers zal er ook op zaterdag een grote naam aantreden: Oh Wonder. Het Britse duo zag als een van de eerste bands zijn tour rond No One Else Can Wear Your Crown in het water vallen, al bleken Anthony West en Josephine Vander Gucht bijzonder productief tijdens de coronacrisis. Zo volgde er een lockdown-ep en bracht de band onlangs met 22 Break alweer een nieuw album uit. Genoeg materiaal om live voor te stellen dus!

Cactusfestival vindt plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juli. Voor meer info en tickets verwijzen we je graag door naar de website van het festival!

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen in het vet):

Vrijdag 8 juli: Robert Plant & Alison Krauss

Zaterdag 9 juli: Ben Harper & The Innocent Criminals – Oh Wonder

Zondag 10 juli: Balthazar – Richard Hawley – Supergrass – The Tallest Man on Earth – Whitney

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GOOSE – “Get It Started”

GOOSE is de voorbije decennia uitgegroeid tot een electrorockband die haast de status van een beschermd monument geniet in ons land. Een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Kurt Vile & The Violaters, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Goldband en meer naar Cactusfestival 2023!

Goed nieuws vanuit het Brugse Minnewaterpark vandaag, want vandaag kondigt het Cactusfestival weer wat nieuwe namen aan. Eerder werden al The Libertines,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gaz Coombes - Turn The Car Around (★★★★): Helemaal de goede kant uit

Zo’n dertig jaar geleden stonden Supergrass en haar frontman Gaz Coombes mee op de voorgrond als vaandeldragers van de britpop, al wisten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.